Verzamelaars beoordelen ons op Google_review_logo met 4.4 / 5 four_and_a_half_star_ranking

Inloggen

Welkom

0800 500 52

Het Belgische Munthuis

Beste klant,

Met pijn in het hart moet ik u via deze weg informeren dat wij helaas genoodzaakt zijn om onze bedrijfsactiviteiten per direct te stoppen.

U zult begrijpen dat het niet eenvoudig is geweest om deze beslissing te nemen. Ons team is altijd toegewijd geweest om u de best mogelijke service te bieden en ook tijdens de sluitingsperiode zullen we uw vragen zo goed en zo snel mogelijk beantwoorden.

We zijn u ongelooflijk dankbaar voor uw vertrouwen en uw klandizie in de voorbije jaren.

En hoewel deze reis voor ons nu eindigt, hebben wij er alle vertrouwen in dat uw passie voor munten en numismatiek u zal blijven boeien. 

Wij wensen u veel succes en vooral veel plezier met uw geweldige hobby.

Met vriendelijke groet,

Het Belgische Munthuis

Augustus St. Gaudens ontwierp begin 20ste eeuw de nieuwe gouden 20 dollar-munt

Augustus St. Gaudens ontwierp begin 20ste eeuw de nieuwe gouden 20 dollar-munt. Vrouwe Vrijheid (‘Liberty’) schittert op de voorzijde. Op de keerzijde vliegt een Amerikaanse zeearend. De munt kwam in 1907 in circulatie.

In 1933 leed de hele wereld onder de Grote Depressie. De Amerikanen probeerden massaal hun geld om te wisselen in gouden munten. President Roosevelt liet, om de complete instorting van de banken te voorkomen, alle gouden Double Eagles van 1933 omsmelten.

In de loop der jaren bleken 20 exemplaren van de munt voor de omsmelting ontvreemd te zijn. Uiteindelijk zijn ze alle opgespoord en in beslag genomen. Een exemplaar was in 1933 legaal gekocht door Koning Faroekh van Egypte. Deze munt is in 2002 geveild. Hij bracht US $ 7.590.020 op. De aanbieder deelde de opbrengst met de Amerikaanse Munt. Deze instelling erkende dit exemplaar, als enige van de oplage 1933, als wettig betaalmiddel van US $ 20.

Skarbnica NaradowaMynthuset SverigeNarodni PokladniceLondon Mint OfficeSamlerhuset NorgeLatvijas Monetu NamsSuomen MonetaEesti Mundiari

Session pixel