Verzamelaars beoordelen ons op Google_review_logo met 4.4 / 5 four_and_a_half_star_ranking

Inloggen

Welkom

0800 500 52

Het Belgische Munthuis

Beste klant,

Met pijn in het hart moet ik u via deze weg informeren dat wij helaas genoodzaakt zijn om onze bedrijfsactiviteiten per direct te stoppen.

U zult begrijpen dat het niet eenvoudig is geweest om deze beslissing te nemen. Ons team is altijd toegewijd geweest om u de best mogelijke service te bieden en ook tijdens de sluitingsperiode zullen we uw vragen zo goed en zo snel mogelijk beantwoorden.

We zijn u ongelooflijk dankbaar voor uw vertrouwen en uw klandizie in de voorbije jaren.

En hoewel deze reis voor ons nu eindigt, hebben wij er alle vertrouwen in dat uw passie voor munten en numismatiek u zal blijven boeien. 

Wij wensen u veel succes en vooral veel plezier met uw geweldige hobby.

Met vriendelijke groet,

Het Belgische Munthuis

De meest Legendarische munten van de Wereld - Deel 6

In 1913 sloeg de Amerikaanse Munt een nieuwe munt van 5 dollarcent. Deze verving het Liberty Head 5-centstuk. Tot ieders verbazing toonde een zekere Sam Brown in 1920 op de jaarlijkse conventie van de American Numismatic Association 5 Liberty Head-Nickels met het jaartal 1913. Hoe kon dat? 

Sommige munthistorici denken dat Brown, een oud werknemer van de Amerikaanse Munt, zelf deze exemplaren heeft geslagen. Anderen menen dat ze wellicht als proefstukken gemaakt zijn om de muntgang te testen. Dan zouden ze legaal geslagen zijn. 

Feit is dat de 5 Liberty Head Nickels 1913 heel beroemd zijn geworden. De Eliasberg-Nickel, genoemd naar de muntverzamelaar Louis Eliasberg, is de beste. Hij bracht op een muntveiling in 2007 maar liefst US $ 5 miljoen op. De ‘goedkoopste’ is de McDermott- Nickel. Hij kostte in 1967 op een veiling 46.000 dollar. Deze laatste munt vertoont gebruikssporen omdat eigenaar J.V. McDermott hem vaak bij zich droeg. Hij liet hem graag zien aan wie dat maar wilde. Tegenwoordig is de McDermott-Nickel te bewonderen in het museum van de American Numismatic Association.

Skarbnica NaradowaMynthuset SverigeNarodni PokladniceLondon Mint OfficeSamlerhuset NorgeLatvijas Monetu NamsSuomen MonetaEesti Mundiari

Session pixel