Verzamelaars beoordelen ons op Google_review_logo met 4.4 / 5 four_and_a_half_star_ranking

Inloggen

Welkom

0800 500 52

Het Belgische Munthuis

Beste klant,

Met pijn in het hart moet ik u via deze weg informeren dat wij helaas genoodzaakt zijn om onze bedrijfsactiviteiten per direct te stoppen.

U zult begrijpen dat het niet eenvoudig is geweest om deze beslissing te nemen. Ons team is altijd toegewijd geweest om u de best mogelijke service te bieden en ook tijdens de sluitingsperiode zullen we uw vragen zo goed en zo snel mogelijk beantwoorden.

We zijn u ongelooflijk dankbaar voor uw vertrouwen en uw klandizie in de voorbije jaren.

En hoewel deze reis voor ons nu eindigt, hebben wij er alle vertrouwen in dat uw passie voor munten en numismatiek u zal blijven boeien. 

Wij wensen u veel succes en vooral veel plezier met uw geweldige hobby.

Met vriendelijke groet,

Het Belgische Munthuis

Als je aan Parijs denkt, is er één monument dat onmiddellijk in je opkomt: de Eiffeltoren. Dit ijzeren meesterwerk is een van 's werelds meest herkenbare en geliefde bouwwerken. Het is inmiddels 100 jaar geleden dat de man wiens naam onlosmakelijk verbonden is met deze creatie, Gustave Eiffel, gestorven is. En daarom staan we even stil bij zijn...

10 Jaar Koning Filip
Dit jaar hebben we het genoegen om het 10-jarig jubileum van Koning Filip van België te vieren. Ter ere van deze gedenkwaardige gebeurtenis heeft Het Belgische Munthuis een exclusief Euro-Herdenkingsbiljet uitgebracht. Lees verder om meer te weten te komen over de betekenis van dit biljet en hoe u het kunt bemachtigen.

Koning Faroek van Egypte muntverzamelaar
Koning Faroek regeerde Egypte van 1936 tot 1952. Hij stond naast zijn koningschap vooral bekend om zijn extravagantie en zijn passie voor het verzamelen van munten. Dit zou hem alleen niet in dank worden afgenomen.

500 Frank 1980 Nederlandstalig
In 1980 gaf de Nationale Bank van België een hele speciale Belgische Frank uit om de 150ste verjaardag van de onafhankelijkheid van België te vieren. Deze 500 Frank heeft een bijzondere symbolische waarde voor België en is een van de meest bijzondere munten van ons land.

SS City of Cairo diepste zeeschat ooit gevonden
De Diepste Zeeschat Ooit: Het Intrigerende Verhaal van de SS City of Cairo Tijdens een donkere en ijzige novembernacht in 1942, te midden van de woelige wateren van de Zuid-Atlantische Oceaan, voltrok zich een verhaal dat zowel tragisch als betoverend is. Het was tijdens de Tweede Wereldoorlog, een tijd van conflict en chaos, dat de SS City of...

Oekraïnse vlag
De €2 herdenkingsmunt ‘’Één met Oekraïne’’ is een bijzondere uitgave van Litouwen. Deze munt is niet alleen prachtig vormgegeven, maar staat ook voor vrede en vrijheid in Oekraïne. Een prachtig gebaar in een moeilijke tijd voor Europa.

zeldzaamste 2 euro munt
Wat zijn de meest zeldzame 2-euromunten? Veel mensen denken dat een 2-euromunt niet zo speciaal is. Je vindt ze toch gewoon in je portemonnee? Toch zijn er zeer zeldzame 2-euromunten die duizenden euro’s waard zijn! In dit artikel worden de 10 meest zeldzame besproken.

De Duurste Belgische Munt
In de afgelopen twee eeuwen zijn er heel wat Belgische Franken geslagen. Maar welke is de zeldzaamste? Van de zeldzaamste munten zijn er vaak zo weinig geslagen, dat we niet weten hoeveel het er precies zijn. Toch is er één munt die waarschijnlijk de grootste kans maakt op de titel van de zeldzaamste Belgische munt…

Skarbnica NaradowaMynthuset SverigeNarodni PokladniceLondon Mint OfficeSamlerhuset NorgeLatvijas Monetu NamsSuomen MonetaEesti Mundiari

Session pixel