Verzamelaars beoordelen ons op Google_review_logo met 4.4 / 5 four_and_a_half_star_ranking

Inloggen

Welkom

0800 500 52

Het Belgische Munthuis

Beste klant,

Met pijn in het hart moet ik u via deze weg informeren dat wij helaas genoodzaakt zijn om onze bedrijfsactiviteiten per direct te stoppen.

U zult begrijpen dat het niet eenvoudig is geweest om deze beslissing te nemen. Ons team is altijd toegewijd geweest om u de best mogelijke service te bieden en ook tijdens de sluitingsperiode zullen we uw vragen zo goed en zo snel mogelijk beantwoorden.

We zijn u ongelooflijk dankbaar voor uw vertrouwen en uw klandizie in de voorbije jaren.

En hoewel deze reis voor ons nu eindigt, hebben wij er alle vertrouwen in dat uw passie voor munten en numismatiek u zal blijven boeien. 

Wij wensen u veel succes en vooral veel plezier met uw geweldige hobby.

Met vriendelijke groet,

Het Belgische Munthuis

De meest Legendarische munten van de Wereld - Deel 3

De gouden 37,5 roebel uit 1902 van Tsaar Nicolaas II van Rusland is heel zeldzaam. Het is de grootste gouden munt ooit in Rusland geslagen. De - eenmalige - oplage is 225 stuks.  

Rusland wilde aan het begin van de twintigste eeuw zijn geld laten aansluiten bij de munten van grote Europese mogendheden. Frankrijk was in 1902 een welvarend land met een stabiele munt. De Franse gouden munt van 100 Frank was in 1902 37,5 roebel waard. Vandaar de aparte waarde van deze gouden tsaristische roebel.

Deze 37,5 roebels zijn voor representatieve doeleinden gebruikt: de tsaar kreeg 200 exemplaren om aan hoge ambtenaren te schenken bij jubilea en dergelijke. Zijn neef Grootvorst George Michalovitsj kreeg de overige 25 voor uitdeling aan militairen. Op een veiling in Zürich in mei 2012 bracht een exemplaar US $ 147.660 op. Het is voor muntverzamelaars altijd een grote sensatie als deze zeer zeldzame munt op een veiling verschijnt.

Skarbnica NaradowaMynthuset SverigeNarodni PokladniceLondon Mint OfficeSamlerhuset NorgeLatvijas Monetu NamsSuomen MonetaEesti Mundiari

Session pixel