Verzamelaars beoordelen ons op Google_review_logo met 4.4 / 5 four_and_a_half_star_ranking

Inloggen

Welkom

0800 500 52

Het Belgische Munthuis

Beste klant,

Met pijn in het hart moet ik u via deze weg informeren dat wij helaas genoodzaakt zijn om onze bedrijfsactiviteiten per direct te stoppen.

U zult begrijpen dat het niet eenvoudig is geweest om deze beslissing te nemen. Ons team is altijd toegewijd geweest om u de best mogelijke service te bieden en ook tijdens de sluitingsperiode zullen we uw vragen zo goed en zo snel mogelijk beantwoorden.

We zijn u ongelooflijk dankbaar voor uw vertrouwen en uw klandizie in de voorbije jaren.

En hoewel deze reis voor ons nu eindigt, hebben wij er alle vertrouwen in dat uw passie voor munten en numismatiek u zal blijven boeien. 

Wij wensen u veel succes en vooral veel plezier met uw geweldige hobby.

Met vriendelijke groet,

Het Belgische Munthuis

De meest Legendarische munten van de Wereld - Deel 5

In 1835 schonk de Amerikaanse regering aan de Koning van Siam en aan de Sultan van Masqat een set Amerikaanse munten. Bij deze munten was een zilveren dollar met het jaartal 1804.

De voorzijde van deze munt toont een mooi portret van de Liberty, het symbool van de Vrijheid. De beeldenaar zou een portret zijn van Ann Willing Bingham, een inwoonster van Philadelphia. Zij correspondeerde met Thomas Jefferson, een van de opstellers van de Amerikaanse grondwet, over de Bill of Rights. Veel van haar
opvattingen zijn terechtgekomen in deze wet die de individuele vrijheden waarborgt van de Amerikanen.

De verzamelaar James V. Dexter kocht een ‘1804’ dollar in 1885. De vorige eigenaars weigerden hem een certificaat van echtheid voor deze munt te geven. Uiteindelijk bevestigde de Amerikaanse Munt dat er 15 stuks van deze 1804 dollars geslagen waren in 1834-1835 om als relatiegeschenk te dienen. Dexter markeerde zijn dollar door een D te slaan op de keerzijde. Tegenwoordig wordt de Dexter dollar geschat op een waarde van US $ 8 miljoen.

Skarbnica NaradowaMynthuset SverigeNarodni PokladniceLondon Mint OfficeSamlerhuset NorgeLatvijas Monetu NamsSuomen MonetaEesti Mundiari

Session pixel