Bij Het Belgische Munthuis hechten we zeer veel belang aan uw privacy en de vertrouwelijkheid ervan. Dat is de reden waarom we uw data met de grootste zorg behandelen. Door de wijzigingen in de reglementering m.b.t. de bescherming van persoonsgegevens die in werking treden op 25 mei 2018 is ons Privacy beleid bijgewerkt.

Hoe gaan we om met uw persoonsgegevens?

Voor een optimaal gebruik van onze diensten, verzamelen we een aantal persoonsgegevens zoals uw naam, e-mailadres, telefoon/gsm nummer, leveringsadres. Het Belgische Munthuis is verantwoordelijk voor het verwerken van deze data en verbindt zich ertoe om de vereisten van de privacy wetgeving te respecteren.

We verzamelen alleen persoonsgegevens die gerechtvaardigd zijn in het kader van onze activiteiten en onze interactie met u en nemen gepaste veiligheidsmaatregelen om deze gegevens te beschermen.
U kunt uw persoonsgegevens altijd raadplegen, wijzigen of verwijderen.

Welke persoonsgegevens worden verzameld, hoe en voor welke doeleinden?
In welke gevallen en met wie worden persoonsgegevens gedeeld?

De gegevens die u ons meedeelt, worden gebruikt voor klantbeheer, de klantendienst, marktonderzoek en direct marketing van onze website, diensten en partners. Ze worden opgenomen in het bestand van Het Belgische Munthuis, BVBA met maatschappelijke zetel te Bischoppenhoflaan 384, bus 3 in 2100 Antwerpen (Deurne), RPR Antwerpen nummer 0832.015.223. Het Belgische Munthuis kan bepaalde gegevens delen met zuster- en dochtervennootschappen, groepsmaatschappijen en zorgvuldig geselecteerde samenwerkende partners. Sommige van deze entiteiten zijn buiten de EU gevestigd.

Zo worden bijvoorbeeld gegevens gedeeld met onze logistieke partners om de levering en de facturatie van bestelde producten te kunnen garanderen.

HBM gebruikt tevens informatie opgeslagen op de harde schijf van uw computer om uw gebruik van de website te vergemakkelijken (“cookies”). Cookies worden onder meer gebruikt voor de herkenning van uw taalkeuze en tijdens het bestelproces. Bij uitschakeling van de cookies functie in uw browser, kunnen wij u geen correct gebruik van de website garanderen.

We maken ook gebruik van profilering: door het combineren van verschillende gegevens kunnen we ons aanbod zodanig personaliseren dat het aansluit bij uw interesses. Het laat ons eveneens toe om verschillende analyses uit te voeren en beter met u te communiceren.

Hoe worden uw persoonsgegevens beschermd en beveiligd?

Bij Het Belgische Munthuis nemen we de nodige veiligheidsmaatregelen om uw persoonsgegevens te beschermen tegen wijzigingen, onopzettelijk verlies, onopzettelijke of onwettige verwijdering of eender welke vorm van onwettige behandeling.

Hoe lang worden mijn persoonsgegevens bewaard?

Uw data worden bewaard zolang u klant bent van Het Belgische Munthuis. Niettemin, wanneer u zou besluiten om uw account verwijderd te willen hebben, weet dan dat we uw gegevens zullen bewaren in het kader van zeer specifieke wettelijke verplichtingen.

Hoe kan ik mijn persoonlijke data beheren of verwijderen?

Via ‘mijn account’, heeft u online toegang tot uw persoonsgegevens, u kunt deze wijzigen door contact op te nemen met onze Klantendienst. U kunt ook beslissen om uw persoonsgegevens niet langer te delen, te verwijderen of in te kijken/controleren via een verzoek aan onze Klantendienst.

We doen ons best om de zaken m.b.t. uw persoonsgegevens zo duidelijk mogelijk uit te leggen en staan klaar om eventuele vragen, opmerkingen of suggesties met betrekking tot uw gegevens te beantwoorden. U kunt tevens een kopie aanvragen van uw persoonsgegevens die in ons systeem zijn opgeslagen. Hiervoor kunt u contact opnemen met onze Klantendienst, zij kunnen u helpen met uw verzoek.

Ons contacteren

Zowel de informatie die u ons verstrekt als de informatie die wij verzamelen, wordt beheerd door Het Belgische Munthuis, BVBA conform de toepassing van de Belgische wet van 8 december 1992 tot 25 mei 2018 en conform de Algemene Verordening Gegevensbescherming inzake de bescherming van de privacy en de verwerking van persoonsgegevens, (AVG) en eventuele andere toepasselijke wetten na 25 mei 2018.

Krachtens bovengenoemde wet heeft u recht op inzage en op correctie van uw gegevens. Bovendien hebt u te allen tijde het recht om u gratis te verzetten tegen het gebruik van uw gegevens voor direct marketing doeleinden. Deze rechten kan u uitoefenen door ons per post te contacteren op Bischoppenhoflaan 384, bus 3 in 2100 Antwerpen (Deurne) of per e-mail aan info@munthuis.be.

Ons cookiebeleid

Cookies zijn tekstbestanden die werden geplaatst op de harde schijf van uw computer door de website en die bepaalde informatie en gegevens verzamelen over u en uw bezoeken aan de website, zoals uw IP adres, browser type, de tijd en de duur van uw bezoek en de pagina’s op de website die u bezoekt.

Cookies kunnen worden gebruikt voor verschillende doeleinden, bijvoorbeeld om uw persoonlijke profiel samen te stellen, om u in te loggen, om uw gebruikersnaam en wachtwoord te onthouden zodat u dit niet steeds dient in te voeren, en om uw bestellingen op onze website te beheren. We kunnen eveneens cookies gebruiken om uw voorkeuren inzake taal te bewaren. Door het gebruik van deze gegevens is het mogelijk voor ons om onze diensten aan te passen aan u en uw gebruik van de Diensten gebruiksvriendelijker en efficiënter te maken.
Daarnaast kunnen we analytische cookies en tracking software gebruiken om ons toe te laten statistisch en anoniem te na te gaan hoe u onze website gebruikt (bv. welke pagina’s u nuttig vindt en welke niet) en om na te gaan welke pagina’s het meest frequent worden bezocht. Door het gezamenlijk gebruik van cookies en tracking software kunnen wij waardevolle informatie verzamelen voor de verbetering van onze website en onze aanbiedingen, en kunnen wij de doeltreffendheid van onze marketingcampagnes meten door de populariteit van bepaalde inhoud te bepalen.

Tot slot kunnen we beroep doen op geselecteerd derden, die cookies kunnen plaatsen om u advertenties te tonen voor accessoire diensten op basis van uw interesses en locatie.
We kunnen namelijk beroep doen op de functie AdWords Remarketing van Google Inc. (1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, USA), een remarketing en behavioral targeting dienst die de activiteit op de website met het Adwords advertentienetwerk verbindt en gebruik maakt van cookies. U kan deze Google cookies uitschakelen via de website https://www.networkadvertising.org/.

U kan het gebruik van cookies aanvaarden of weigeren. Hoewel de meeste browsers initieel op het aanvaarden van cookies zijn ingesteld, kan u uw browser instellen zodat u wordt verwittigd wanneer u een cookie ontvangt of om cookies geheel te weigeren indien u dit verkiest. De meeste browsers verstrekken informatie over de wijze waarop dit kan gebeuren in de "Help" sectie van de werkbalk. Hoewel u geen cookies hoeft te aanvaarden om toegang te hebben tot onze website, kan het weigeren ervan leiden tot een minder goede werking van bepaalde aanbiedingen, kenmerken of producten van onze website en kan u een verlies van gebruiksgemak of functionaliteit ondervinden.

Wijzigingen aan dit Beleid

Het is mogelijk dat wij dit Privacy beleid af en toe moeten wijzigen. Indien we belangrijke wijzigingen aanbrengen in de manier waarop we omgaan met uw persoonsgegevens of aan het Privacy beleid, zullen we dit duidelijk aangegeven op onze web site.

Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op 24 mei 2018.