Verzamelaars beoordelen ons op Google_review_logo met 4.4 / 5 four_and_a_half_star_ranking

Inloggen

Welkom

0800 500 52

Het Belgische Munthuis

Beste klant,

Met pijn in het hart moet ik u via deze weg informeren dat wij helaas genoodzaakt zijn om onze bedrijfsactiviteiten per direct te stoppen.

U zult begrijpen dat het niet eenvoudig is geweest om deze beslissing te nemen. Ons team is altijd toegewijd geweest om u de best mogelijke service te bieden en ook tijdens de sluitingsperiode zullen we uw vragen zo goed en zo snel mogelijk beantwoorden.

We zijn u ongelooflijk dankbaar voor uw vertrouwen en uw klandizie in de voorbije jaren.

En hoewel deze reis voor ons nu eindigt, hebben wij er alle vertrouwen in dat uw passie voor munten en numismatiek u zal blijven boeien. 

Wij wensen u veel succes en vooral veel plezier met uw geweldige hobby.

Met vriendelijke groet,

Het Belgische Munthuis

Zeldzame munten

De Venetiaanse zecchino of dukaat is geslagen van 1284 tot en met 1797. In die tijd ontwikkelde de stadsstaat zich tot een uiterst belangrijke handelsmogendheid. In 1797 maakte de bezetting door Franse troepen een einde aan haar onafhankelijkheid.

In de 500 jaren tussen 1284 en 1797 vertegenwoordigde de Venetiaanse zecchino een vaste waarde. Hij woog altijd 3,5 gram en het goudgehalte was standaard 23,6 karaat (983/1000). Deze stabiele munt droeg enorm bij aan de status van Venetië als betrouwbare handelspartner.

De naam zecchino is ontleend aan het Venetiaanse paleis La Zeccha, waar de stadsmunt was gevestigd. Het gekozen staatshoofd van Venetië heette de doge. Doge Alvise Mocenigo IV liet tijdens zijn regering van 1763 tot 1778 een gouden munt slaan met een waarde van maar liefst 50 zecchine. Deze kolossale munt weegt 175 gram, waarvan 172 gram aan puur goud. Een verzamelaar had er in 2005 US $ 379.500 voor over.

Skarbnica NaradowaMynthuset SverigeNarodni PokladniceLondon Mint OfficeSamlerhuset NorgeLatvijas Monetu NamsSuomen MonetaEesti Mundiari

Session pixel