Verzamelaars beoordelen ons op Google_review_logo met 4.4 / 5 four_and_a_half_star_ranking

Inloggen

Welkom

0800 500 52
Uw winkelwagen is leeg
De meest Legendarische munten van de Wereld - Deel 9

In 1660 schreef de Engelse Koning Charles II een wedstrijd uit voor het ontwerpen van nieuwe Engelse munten. De Engelse medailleur Simon zond in 1663 een zilveren medaille in van Crown-formaat, 40 mm doorsnede. Hij vroeg de Koning om zijn ontwerp te vergelijken met het werk van de ‘Hollandse’ ontwerpers van de Britse Munt. Dat waren de Roettiers, medailleurs afkomstig uit Antwerpen.

Simons verzoek, zijn ‘petition’, omhelsde 200 woorden. Simon graveerde die in 2 regels op een rand van 3,5 mm hoogte! Zijn ontwerp getuigt niet alleen van een overweldigend meesterschap, het is ook van een ongenaakbare schoonheid.

Zowel de voorzijde met het portret van Charles is prachtig alsook de keerzijde met de kunstig uitgewerkte wapens rond St. Joris, de patroon van Engeland. De ‘Petition Crown’ verschafte Thomas Simon eeuwige roem. Overigens wonnen de Roettiers wel de wedstrijd. Er zijn in totaal 12 Petition-medals bekend. 9 ervan zijn in musea. Een Petition Crown bracht op een veiling in 2007 280.910 EUR op.

Skarbnica NaradowaMynthuset SverigeNarodni PokladniceLondon Mint OfficeSamlerhuset NorgeLatvijas Monetu NamsSuomen MonetaEesti Mundiari

Session pixel