Verzamelaars beoordelen ons op Google_review_logo met 4.4 / 5 four_and_a_half_star_ranking

Inloggen

Welkom

0800 500 52

Het Belgische Munthuis

Beste klant,

Met pijn in het hart moet ik u via deze weg informeren dat wij helaas genoodzaakt zijn om onze bedrijfsactiviteiten per direct te stoppen.

U zult begrijpen dat het niet eenvoudig is geweest om deze beslissing te nemen. Ons team is altijd toegewijd geweest om u de best mogelijke service te bieden en ook tijdens de sluitingsperiode zullen we uw vragen zo goed en zo snel mogelijk beantwoorden.

We zijn u ongelooflijk dankbaar voor uw vertrouwen en uw klandizie in de voorbije jaren.

En hoewel deze reis voor ons nu eindigt, hebben wij er alle vertrouwen in dat uw passie voor munten en numismatiek u zal blijven boeien. 

Wij wensen u veel succes en vooral veel plezier met uw geweldige hobby.

Met vriendelijke groet,

Het Belgische Munthuis

De meest Legendarische munten van de Wereld - Deel 8

In 1911 is de eerste Canadese dollar munt geslagen. De oplage was minimaal: 2 exemplaren in zilver en een in lood. De munt is nooit in omloop gebracht. Hij heet de Dei Gratia dollar omdat van de vorst van de munt, George V, wordt vermeld dat hij DEI GRA(tia) REX ET IMP(erator) IND(iae) is, bij de gratie Gods Koning en Keizer van India.

De term Dei Gratia was voorheen nog nooit gebruikt op een Canadese munt. De 1911 dollars zijn relatief laat teruggevonden. Een munt kwam rond 1960 tevoorschijn uit de archieven van de Britse Munt. De loden slag werd in 1977 aangetroffen in het Canadese parlement. Deze exemplaren bevinden zich in de National Currency Collection in Ottawa. De andere zilveren munt is vermoedelijk afkomstig van de muntmeester van de Canadese Koninklijke Munt in 1911.

Sinds 1996 is deze dollar in het bezit van een Amerikaanse verzamelaar. De waarde wordt op minstens US $ 1 miljoen geschat.

Skarbnica NaradowaMynthuset SverigeNarodni PokladniceLondon Mint OfficeSamlerhuset NorgeLatvijas Monetu NamsSuomen MonetaEesti Mundiari

Session pixel