Verzamelaars beoordelen ons op Google_review_logo met 4.4 / 5 four_and_a_half_star_ranking

Inloggen

Welkom

0800 500 52
Uw winkelwagen is leeg
De meest Legendarische munten van de Wereld - Deel 8

In 1911 is de eerste Canadese dollar munt geslagen. De oplage was minimaal: 2 exemplaren in zilver en een in lood. De munt is nooit in omloop gebracht. Hij heet de Dei Gratia dollar omdat van de vorst van de munt, George V, wordt vermeld dat hij DEI GRA(tia) REX ET IMP(erator) IND(iae) is, bij de gratie Gods Koning en Keizer van India.

De term Dei Gratia was voorheen nog nooit gebruikt op een Canadese munt. De 1911 dollars zijn relatief laat teruggevonden. Een munt kwam rond 1960 tevoorschijn uit de archieven van de Britse Munt. De loden slag werd in 1977 aangetroffen in het Canadese parlement. Deze exemplaren bevinden zich in de National Currency Collection in Ottawa. De andere zilveren munt is vermoedelijk afkomstig van de muntmeester van de Canadese Koninklijke Munt in 1911.

Sinds 1996 is deze dollar in het bezit van een Amerikaanse verzamelaar. De waarde wordt op minstens US $ 1 miljoen geschat.

Skarbnica NaradowaMynthuset SverigeNarodni PokladniceLondon Mint OfficeSamlerhuset NorgeLatvijas Monetu NamsSuomen MonetaEesti Mundiari

Session pixel