Verzamelaars beoordelen ons op Google_review_logo met 4.4 / 5 four_and_a_half_star_ranking

Inloggen

Welkom

0800 500 52

Het Belgische Munthuis

Beste klant,

Met pijn in het hart moet ik u via deze weg informeren dat wij helaas genoodzaakt zijn om onze bedrijfsactiviteiten per direct te stoppen.

U zult begrijpen dat het niet eenvoudig is geweest om deze beslissing te nemen. Ons team is altijd toegewijd geweest om u de best mogelijke service te bieden en ook tijdens de sluitingsperiode zullen we uw vragen zo goed en zo snel mogelijk beantwoorden.

We zijn u ongelooflijk dankbaar voor uw vertrouwen en uw klandizie in de voorbije jaren.

En hoewel deze reis voor ons nu eindigt, hebben wij er alle vertrouwen in dat uw passie voor munten en numismatiek u zal blijven boeien. 

Wij wensen u veel succes en vooral veel plezier met uw geweldige hobby.

Met vriendelijke groet,

Het Belgische Munthuis

De Flowing Hair Silver Dollar uit 1794 gaat onder de hamer

In augustus 2017 gaat de Lord St. Oswald-Norweb 1794 Flowing Hair Silver Dollar onder de hamer op de veiling van ANA World’s Fair of Money Auction in Denver, Colorado.
Deze munt werd bijna 30 jaar geleden voor het laatst geveild, in november 1988, op een openbare veiling van the Norweb Collection.

Haar zustermunt, de PCGS MS-66+ Lord St. Oswald–Ostheimer Example, werd in mei 2015 verkocht voor de gigantische prijs van $4.993.750 door Stack’s Bowers Galleries.

Voorheen waren deze twee 1794 Silver Dollars altijd bij elkaar geweest en ze kwamen door erfenis in het bezit van Lord St. Oswald–Ostheimer. De oorspronkelijke eigenaar van de munten was zijn voorvader William Strickland die aan het einde van de achttiende eeuw door de Verenigde Staten reisde. Strickland heeft heel wat zilveren dollars en andere Amerikaanse munten verzameld tijdens deze reis. In 1964 werden ze verkocht als onderdeel van Lord St. Oswald’s kabinet bij Christies.

De bijna perfecte Lord St. Oswald-Norweb munt is een van de mooiste “overlevende” exemplaren van de allereerste Amerikaanse zilveren dollars en is een van de grootste schatten van de Amerikaanse numismatiek. Volgens het veilinghuis is de kwaliteit van deze munt ““impeccably preserved and lustrous” en heeft hij slechts lichte gebruikssporen. De munt staat als vierde beste in de rangorde van kwaliteit en derde beste in de rangorde van “Mint State Coins” aller tijden van de Professional Coin Grading Service (PCGS). Bovendien heeft hij de hoogste klasse van schaarsheid.

Het veilinghuis Stack’s Bowers Galleries heeft elk bekende “Mint State” exemplaar minimaal een keer verkocht. Het record bij dit veilinghuis staat op naam van de PCGS Specimen-66 Carter-Cardinal-Morelan 1794 Silver Dollar. De munt werd in januari 2013 verkocht voor maar liefst 10 miljoen dollar.

Skarbnica NaradowaMynthuset SverigeNarodni PokladniceLondon Mint OfficeSamlerhuset NorgeLatvijas Monetu NamsSuomen MonetaEesti Mundiari

Session pixel