Verzamelaars beoordelen ons op Google_review_logo met 4.4 / 5 four_and_a_half_star_ranking

Inloggen

Welkom

0800 500 52

Het Belgische Munthuis

Beste klant,

Met pijn in het hart moet ik u via deze weg informeren dat wij helaas genoodzaakt zijn om onze bedrijfsactiviteiten per direct te stoppen.

U zult begrijpen dat het niet eenvoudig is geweest om deze beslissing te nemen. Ons team is altijd toegewijd geweest om u de best mogelijke service te bieden en ook tijdens de sluitingsperiode zullen we uw vragen zo goed en zo snel mogelijk beantwoorden.

We zijn u ongelooflijk dankbaar voor uw vertrouwen en uw klandizie in de voorbije jaren.

En hoewel deze reis voor ons nu eindigt, hebben wij er alle vertrouwen in dat uw passie voor munten en numismatiek u zal blijven boeien. 

Wij wensen u veel succes en vooral veel plezier met uw geweldige hobby.

Met vriendelijke groet,

Het Belgische Munthuis

De Canadese Zilveren Maple Leaf is 30 geworden

Een van ’s werelds oudste en meest populaire zilveren investeringsmunten viert dit jaar een bijzondere verjaardag: de Canadese Maple Leaf! Gretig wachtten wij op de nieuwste editie van de Maple Leaf. Deze prachtige munt wordt al sinds 1988 met een onveranderde keerzijde uitgegeven. Het esdoorn blad, symbool van Canada, is ook de naamgever van deze munt. Net als haar oudere gouden broer ziet u op de voorzijde een portret van Elizabeth II, welke in de afgelopen dertig jaar slechts drie keer gewijzigd is. We vertellen iets meer  over deze bijzondere munt.

Natuur als hoofdthema

Door de ontwerpen van Canadese munten loopt een rode draad; de prachtige natuur van Canada. Veel van de bijzondere uitgiften van de Maple Leaf (en andere munten) tonen de meest bijzondere plekken in de Canadese wildernis. Ook de bijzondere dieren die te vinden zijn in Canada hebben de Maple Leaf in het verleden gesierd.

Hoewel deze bijzondere edities mooi zijn om te zien, vinden wij bij Het Belgische Munthuis de traditionele Maple Leaf nog steeds het mooist. Het eenzame esdoornblad wordt veelal gezien als een hoogtepunt van vakmanschap in ontwerp. Het is dan ook niet voor niets dat deze munt hoog in ons lijstje van de 16 meest iconische zilveren munten staat.

Bijna puur zilver

Wat de Maple Leaf ook bijzonder maakt is dat het een van de meest pure zilveren investeringsmunten is. Met een zilverinhoud van 99,99% is de munt bijna ongeëvenaard in haar klasse. De munt is bijna 38mm in diameter en 3,29mm dik, en weegt 31,11 gram (ook wel bekend als een troy ounce).

Op de voorzijde ziet u de naam van de monarch van Canada, Elizabeth II, en de nominale waarde van 5 Canadese Dollars. De keerzijde toont steevast de tekst ‘Canada’ en ‘Fine Silver 1 oz Argent Pur’. Sinds 2014 is de munt met de modernste technieken beveiligd: micro-gegraveerde laser markering op de keerzijde en radiale lijnen over voor- en keerzijde.

Bijzondere uitgifte: Maple Leaf 30 jaar

Zat u ook te smachten naar de jubileum editie van deze munt? Dan heeft u geluk. We hebben op moment van schrijven nog slechts 29 exemplaren van deze Canadese munt op voorraad. Voor een ongekend lage prijs kunt u dit icoon in hoge verzamelaarskwaliteit (Brilliant Uncirculated) in huis halen. Met een korting van maar liefst € 55,65 nog wel! Reserveer de 2018 Zilveren Maple Leaf nu voor slechts € 24,30, geleverd met een Officieel Certificaat van Echtheid en Eigendom.

Skarbnica NaradowaMynthuset SverigeNarodni PokladniceLondon Mint OfficeSamlerhuset NorgeLatvijas Monetu NamsSuomen MonetaEesti Mundiari

Session pixel