De Canadese Zilveren Maple Leaf is 30 geworden

Een van ’s werelds oudste en meest populaire zilveren investeringsmunten viert dit jaar een bijzondere verjaardag: de Canadese Maple Leaf! Gretig wachtten wij op de nieuwste editie van de Maple Leaf. Deze prachtige munt wordt al sinds 1988 met een onveranderde keerzijde uitgegeven. Het esdoorn blad, symbool van Canada, is ook de naamgever van deze munt. Net als haar oudere gouden broer ziet u op de voorzijde een portret van Elizabeth II, welke in de afgelopen dertig jaar slechts drie keer gewijzigd is. We vertellen iets meer  over deze bijzondere munt.

Natuur als hoofdthema

Door de ontwerpen van Canadese munten loopt een rode draad; de prachtige natuur van Canada. Veel van de bijzondere uitgiften van de Maple Leaf (en andere munten) tonen de meest bijzondere plekken in de Canadese wildernis. Ook de bijzondere dieren die te vinden zijn in Canada hebben de Maple Leaf in het verleden gesierd.

Hoewel deze bijzondere edities mooi zijn om te zien, vinden wij bij Het Belgische Munthuis de traditionele Maple Leaf nog steeds het mooist. Het eenzame esdoornblad wordt veelal gezien als een hoogtepunt van vakmanschap in ontwerp. Het is dan ook niet voor niets dat deze munt hoog in ons lijstje van de 16 meest iconische zilveren munten staat.

Bijna puur zilver

Wat de Maple Leaf ook bijzonder maakt is dat het een van de meest pure zilveren investeringsmunten is. Met een zilverinhoud van 99,99% is de munt bijna ongeëvenaard in haar klasse. De munt is bijna 38mm in diameter en 3,29mm dik, en weegt 31,11 gram (ook wel bekend als een troy ounce).

Op de voorzijde ziet u de naam van de monarch van Canada, Elizabeth II, en de nominale waarde van 5 Canadese Dollars. De keerzijde toont steevast de tekst ‘Canada’ en ‘Fine Silver 1 oz Argent Pur’. Sinds 2014 is de munt met de modernste technieken beveiligd: micro-gegraveerde laser markering op de keerzijde en radiale lijnen over voor- en keerzijde.

Bijzondere uitgifte: Maple Leaf 30 jaar

Zat u ook te smachten naar de jubileum editie van deze munt? Dan heeft u geluk. We hebben op moment van schrijven nog slechts 29 exemplaren van deze Canadese munt op voorraad. Voor een ongekend lage prijs kunt u dit icoon in hoge verzamelaarskwaliteit (Brilliant Uncirculated) in huis halen. Met een korting van maar liefst € 55,65 nog wel! Reserveer de 2018 Zilveren Maple Leaf nu voor slechts € 24,30, geleverd met een Officieel Certificaat van Echtheid en Eigendom.