Verzamelaars beoordelen ons op Google_review_logo met 4.4 / 5 four_and_a_half_star_ranking

Inloggen

Welkom

0800 500 52

Het Belgische Munthuis

Beste klant,

Met pijn in het hart moet ik u via deze weg informeren dat wij helaas genoodzaakt zijn om onze bedrijfsactiviteiten per direct te stoppen.

U zult begrijpen dat het niet eenvoudig is geweest om deze beslissing te nemen. Ons team is altijd toegewijd geweest om u de best mogelijke service te bieden en ook tijdens de sluitingsperiode zullen we uw vragen zo goed en zo snel mogelijk beantwoorden.

We zijn u ongelooflijk dankbaar voor uw vertrouwen en uw klandizie in de voorbije jaren.

En hoewel deze reis voor ons nu eindigt, hebben wij er alle vertrouwen in dat uw passie voor munten en numismatiek u zal blijven boeien. 

Wij wensen u veel succes en vooral veel plezier met uw geweldige hobby.

Met vriendelijke groet,

Het Belgische Munthuis

Heruitgave van een meesterwerk

Het jaar is 1816. De plek, Liverpool. De Gouden Soeverein wordt geboren. De munt zal een nieuwe periode van Britse wereldheerschappij inluiden en de wereldhandel een eeuw lang domineren. Nu, 200 jaar later, wordt de verjaardag van deze legendarische munt gevierd met een zeer uitzonderlijke heruitgave van het origineel. Speciaal voor deze gelegenheid vertellen wij u het verhaal van de munt waarmee het Verenigd Koninkrijk de wereld veroverde.

Het begin van een tijdperk

Het Verenigd Koninkrijk probeert begin 19de eeuw haar muntstelsel te stabiliseren na een periode van Europese chaos, veroorzaakt door de Franse Revolutie en de daarop volgende Napoleontische Oorlogen. De moderne Gouden Soeverein wordt geboren, en al snel wordt de munt de drijver van wereldwijde handel. Van de Britse Koloniën tot aan het Midden-Oosten wisselen miljoenen Soevereinen van eigenaar. De Gouden Soeverein is vanwege zijn zeer rijke geschiedenis en onmiskenbare ontwerp een van de meest begeerde munten onder verzamelaars.

Ontwerp door meester Benedetto Pistrucci

De ongekende charme en reputatie van de Soeverein berust voor een groot deel op het iconische ontwerp. De nieuwe Soeverein moest symbool staan voor de macht van het Britse Rijk, niets minder dan perfectie was acceptabel. De Britse Royal Mint vroeg de Italiaanse meester Benedetto Pistrucci om de munt te ontwerpen. Voor de achterzijde koos hij voor een uitbeelding van de beroemde legende van Sint-Joris en de Draak. In plaats van het tot dan toe bekende evenbeeld van Sint-Joris in zwaar pantser koos Pistrucci voor een Griekse interpretatie, met het ontblote en gespierde lichaam van de beschermheilige van Engeland. Zijn adembenemende ontwerp van Sint-Joris en de Draak werd een meesterwerk, en is tot op de dag van vandaag een van de meest herkenbare in de numismatische wereld.

Kort nadat zijn werk aan de Soeverein voltooid was, begon Pistrucci aan het ontwerp voor de Waterloo medailles, ter herdenking van de Slag bij Waterloo. Deze monsterklus kostte hem 33 jaar van zijn leven. In 2015 herdachten wij bij Het Belgische Munthuis 200 jaar Waterloo met de allereerste uitgifte van deze legendarische medaille.

Heruitgave van een meesterwerk

In 2017 vieren we het 200-jarige bestaan van de moderne Soeverein, geroemd om zijn rijke geschiedenis en ongekende kwaliteit. Voor de exclusieve heruitgave van deze munt is teruggegrepen op Pistrucci’s originele ontwerp met het evenbeeld van Sint-Joris en de Draak en het motto van de hoogste ridderorde van het Verenigd Koninkrijk: “Honi soit qui mal y pense” (schande over hem die er kwaad van denkt). Deze inscriptie was sinds het tweede ontwerp in 1821 niet meer te zien op de Soeverein, wat deze jubileum-editie extra uitzonderlijk maakt.

Voor het eerst sinds 1887 is ook het jaar van uitgifte van de Soeverein te zien op de voorzijde. Om de nieuwe munt te slaan zijn de stempels zorgvuldig nagemaakt op basis van Pistrucci’s meesterlijke origineel uit 1817. De voorzijde is een nieuwer ontwerp. Op de voorkant pronkt het vijfde en nieuwste evenbeeld van Koningin Elizabeth, ontworpen door de moderne Britse meester Jody Clark.

Zo’n unieke combinatie van geschiedenis en pracht, gemaakt volgens klassiek ontwerp met modern vakmanschap, ziet u maar zelden. Deze jubileum-editie wordt het nieuwe kroonstuk van uw verzameling! Bent u er snel genoeg bij om een exemplaar te bemachtigen?

Skarbnica NaradowaMynthuset SverigeNarodni PokladniceLondon Mint OfficeSamlerhuset NorgeLatvijas Monetu NamsSuomen MonetaEesti Mundiari

Session pixel