Verzamelaars beoordelen ons op Google_review_logo met 4.4 / 5 four_and_a_half_star_ranking

Inloggen

Welkom

0800 500 52

Het Belgische Munthuis

Beste klant,

Met pijn in het hart moet ik u via deze weg informeren dat wij helaas genoodzaakt zijn om onze bedrijfsactiviteiten per direct te stoppen.

U zult begrijpen dat het niet eenvoudig is geweest om deze beslissing te nemen. Ons team is altijd toegewijd geweest om u de best mogelijke service te bieden en ook tijdens de sluitingsperiode zullen we uw vragen zo goed en zo snel mogelijk beantwoorden.

We zijn u ongelooflijk dankbaar voor uw vertrouwen en uw klandizie in de voorbije jaren.

En hoewel deze reis voor ons nu eindigt, hebben wij er alle vertrouwen in dat uw passie voor munten en numismatiek u zal blijven boeien. 

Wij wensen u veel succes en vooral veel plezier met uw geweldige hobby.

Met vriendelijke groet,

Het Belgische Munthuis

Alledrie honderd jaar oud

De Verenigde Staten kennen een munttraditie van bijna 225 jaar. De eerste muntwet van de piepjonge Verenigde Staten, The Coinage Act, trad in 1792 in werking. De wet maakte ook de oprichting mogelijk van de Amerikaanse Munt, The United States Mint. Dit eerbiedwaardig instituut heeft vele Amerikaanse munten uitgegeven. Het heeft ook gerenommeerde Amerikaanse kunstenaars een kans geboden om een muntontwerp te maken. Drie van Amerika’s iconische munten vieren in 2016 een jubileum. Zij verschenen alle drie in 1916 voor het eerst. De Amerikanen vieren het 100-jarige jubileum van elk van deze munten met een gouden herdenkingsmunt.

De Mercury Dime van 1916, nu geslagen in goud

A.A. Weinman ontwierp de Mercury Dime in 1916. Het grappige is dat Mercurius er helemaal niet op staat. Weinman ontwierp een prachtige ‘kop’ voor de voorzijde van de munt. Zijn ontwerp stelt Liberty voor, symbool van de Amerikaanse vrijheid. Zij is getooid met een helm met vleugels. Mercurius, de god van de handel, wordt altijd afgebeeld met een helm met vleugels. De associatie van de helm met vleugels met Mercurius was zo sterk dat de munt vanaf het begin ‘Mercury Dime’ werd genoemd. De gouden herinneringsmunt bevat 1/10 ounce goud, een symbolische verwijzing naar de nominale waarde van 10 cent van de zilveren munt. De Mercury Dime werd geproduceerd van 1916 tot 1945.

De Standing Liberty Quarter van 1916, nu geslagen in goud

De tweede herdenkingsmunt 1916-2016 eert de fameuze Standing Liberty Quarter. De Amerikaanse beeldhouwer Hermon A. MacNeil ontwierp de munt. Dit is zijn enige ontwerp. De munt is geslagen van 1916 tot 1930. MacNeil beeldde Liberty staand uit. Zij draagt een olijftak en een schild. De gouden herinneringsmunt uit 2016 bevat 1/4de Troy ounce puur goud. Dat is een verwijzing naar de nominale waarde van 25 dollarcent van de munt van 1916.

De verwachte gouden munt: de Walking Liberty Half Dollar

De derde gouden herdenkingsmunt zal The United States Mint wijden aan de Halve Dollar uit 1916: de Walking Liberty Half Dollar. A.A. Weinman ontwierp ook deze munt. Hij geldt als een van de mooiste munten van de Verenigde Staten. Op de voorzijde schrijdt Liberty naar de zon. Zij draagt een golvend gewaad. Muntverzamelaars over de hele wereld wachten met spanning op de uitgifte van de gouden Walking Liberty 1916-2016. De Amerikaanse Munt sloeg de zilveren Walking Liberty Half Dollars van 1916 tot 1947.

Het Belgische Munthuis laat u meteen iets weten van zodra deze gouden herinneringsmunten verkrijgbaar zijn.

Skarbnica NaradowaMynthuset SverigeNarodni PokladniceLondon Mint OfficeSamlerhuset NorgeLatvijas Monetu NamsSuomen MonetaEesti Mundiari

Session pixel