Verzamelaars beoordelen ons op Google_review_logo met 4.4 / 5 four_and_a_half_star_ranking

Inloggen

Welkom

0800 500 52

Het Belgische Munthuis

Beste klant,

Met pijn in het hart moet ik u via deze weg informeren dat wij helaas genoodzaakt zijn om onze bedrijfsactiviteiten per direct te stoppen.

U zult begrijpen dat het niet eenvoudig is geweest om deze beslissing te nemen. Ons team is altijd toegewijd geweest om u de best mogelijke service te bieden en ook tijdens de sluitingsperiode zullen we uw vragen zo goed en zo snel mogelijk beantwoorden.

We zijn u ongelooflijk dankbaar voor uw vertrouwen en uw klandizie in de voorbije jaren.

En hoewel deze reis voor ons nu eindigt, hebben wij er alle vertrouwen in dat uw passie voor munten en numismatiek u zal blijven boeien. 

Wij wensen u veel succes en vooral veel plezier met uw geweldige hobby.

Met vriendelijke groet,

Het Belgische Munthuis

De Walking Liberty half dollar

De Walking Liberty Half Dollars zijn geslagen tussen 1916 en 1947. Het zijn één van de meest klassieke munten uit de Amerikaanse muntgeschiedenis. Gelukkig zijn er een aantal data die u voor minder dan $100 kunt bemachtigen.

1917-D Met muntteken op de voorzijde

In 1916 werd de ‘Barber half dollar’ vervangen door de Walking Liberty half dollar. De Walking Liberty half dollar kreeg het jaar erop twee verschillende variaties, een van Denver en een van San Francisco. 
Eerst werd het muntteken op de voorzijde van de munt boven het motto “in god we trust” geplaatst. Halverwege het jaar 1917 is het muntteken verplaatst naar de achterzijde, waar het tot het einde van de serie is blijven staan.

Terwijl de meeste van de vroegere data munten schaars zijn, is de 1917-D te verkrijgen voor minder dan 100 dollar/93 euro. Als u een originele zeer fraaie versie zoekt van de 1917-D bent u tussen de 150 en 180 dollar kwijt. Dat komt door de schaarste.

1927-S De eerste Half Dollar sinds 1923!

In de jaren 20 van de 20ste eeuw was de productie van de halve dollars in heel Amerika erg beperkt. De meeste halve dollars van dit tijdperk zijn erg zeldzaam. Deze munten zijn in de hoge kwaliteit ‘Uncirculated’ duizenden dollars waard. Voor verzamelaars die budgetvriendelijk verzamelen lijkt het een goed idee om te kijken naar ‘zeer fraai’ munten van de 1927-S, deze moeten te vinden zijn voor een prijs onder de 100 dollar.

1933-S Een overblijfsel van de Grote Depressie

Deze halve Dollar is een must have! Het is namelijk de eerste half dollar geslagen in de jaren 30 en daarnaast ook een overblijfsel van de grote depressie. Deze zeer gewilde munt een must have in de collectie. Voor onder de 100 dollar kunt u deze munt vinden in de kwaliteit prachtig!

1938-D Een semi-sleuteldatum

De 1938-D munt is de munt met de op twee na laagste oplage: 491,600. Deze kan dan ook worden geclassificeerd als een semi-sleuteldatum. Voor verzamelaars die budgetvriendelijk verzamelen is deze munt te vinden in de kwaliteit ‘Zeer Fraai’ voor onder de 100 dollar. Mits u goed zoekt!

Een Gem Uncirculated (MS-65!) uit het jaar dat de Tweede Wereldoorlog eindigde

Na alle munten die ik heb besproken, kan u zich afvragen of budgetvriendelijke verzamelaars een “Gem Uncirculated” kwaliteit van deze munt kunnen betalen… Gelukkig zijn er munten uit de jaren 40 beschikbaar in deze verzamelkwaliteit voor een bedrag onder de 100 Dollar! 

Een goede optie is het jaar 1945. De munten uit dit jaar zijn niet alleen geslagen in het jaar dat de Tweede Wereldoorlog eindigde, maar ook is dit jaar één van de betaalbaarste uit de Walking Liberty half dollar serie.

Skarbnica NaradowaMynthuset SverigeNarodni PokladniceLondon Mint OfficeSamlerhuset NorgeLatvijas Monetu NamsSuomen MonetaEesti Mundiari

Session pixel