Verzamelaars beoordelen ons op Google_review_logo met 4.4 / 5 four_and_a_half_star_ranking

Inloggen

Welkom

0800 500 52

Het Belgische Munthuis

Beste klant,

Met pijn in het hart moet ik u via deze weg informeren dat wij helaas genoodzaakt zijn om onze bedrijfsactiviteiten per direct te stoppen.

U zult begrijpen dat het niet eenvoudig is geweest om deze beslissing te nemen. Ons team is altijd toegewijd geweest om u de best mogelijke service te bieden en ook tijdens de sluitingsperiode zullen we uw vragen zo goed en zo snel mogelijk beantwoorden.

We zijn u ongelooflijk dankbaar voor uw vertrouwen en uw klandizie in de voorbije jaren.

En hoewel deze reis voor ons nu eindigt, hebben wij er alle vertrouwen in dat uw passie voor munten en numismatiek u zal blijven boeien. 

Wij wensen u veel succes en vooral veel plezier met uw geweldige hobby.

Met vriendelijke groet,

Het Belgische Munthuis

Zeldzame Euro's

Vaak hoor ik “Waarom zou je speciaal de 2 Euro Herdenkingsmunten verzamelen? Die vis je toch gewoon uit je eigen portemonnee?”

Wel, ik verzamel al sinds 2010 op die manier 2 Euro Herdenkingsmunten. Mensen in mijn omgeving helpen ook mee. Ik let er alleen op of ik een 2 Euro Herdenkingsmunt al ‘heb’. Soms kan ik een erg bekrast exemplaar omwisselen voor een munt die het harde leven van een circulatiemunt beter heeft doorstaan. Ik beleef veel plezier aan het verzamelen op deze manier. Het is heel leuk om een munt te vinden die nog niet in mijn verzameling zit. Veel waarde zal mijn verzameling nooit krijgen. Hij bestaat immers uit circulatiemunten die in de eurozone gewoon betaalmiddel zijn. 

Maar zoals gezegd, dat mag voor mij de pret van het verzamelen niet drukken. Er is in feite maar een bezwaar: het schiet niet op zo. In de goede vijf en een half jaar dat ik 2 Euro Herdenkingsmunten verzamel, heb ik het nog niet veel verder gebracht dan ongeveer 50 stuks. Dat komt natuurlijk ook omdat betalen met een betaalpas enorm is toegenomen, ook voor lage bedragen. Er bereiken simpelweg minder munten mijn portemonnee. 

Mijn ‘oudste’ 2 Euro Herdenkingsmunt dateert uit 2008. En dan te bedenken dat de eerste 2 Euro Herdenkingsmunt al in 2004 door Griekenland is geslagen. De Grieken gaven hem uit ter gelegenheid van de Olympische Spelen van 2004 in Athene. Elk land in de eurozone mag twee maal per jaar de voorzijde van een 2-euromunt gebruiken voor een herdenking. Mijn oudste 2 Euro Herdenkingsmunt is een 2 euro die België in 2008 heeft uitgegeven. Die is geslagen ter viering van de 60e Verjaardag van de Verklaring van de Rechten van de Mens. Ik weet nog goed hoe blij ik was toen ik deze munt ‘vond’. Ik ben er nog steeds blij mee, ook al is mijn exemplaar nogal bekrast. Finland, Frankrijk, Italië en Portugal gaven deze munt ook uit in 2008. Helaas zijn deze herdenkingsmunten nog nooit in mijn portemonnee opgedoken. Ik blijf er wel op letten natuurlijk. 

Mijn 2 Euro verzameling steekt pover af bij de reeks 2 Euro Herdenkingsmunten van Het Belgische Munthuis. Die bezorgt de abonnees elke maand een levering van maar liefst drie 2 Euro Herdenkingsmunten per keer. De munten zijn bovendien Brilliant Uncirculated. Dat betekent dat ze meteen na het slaan zijn opgevangen toen ze uit de muntpers rolden. Ze zijn nooit in circulatie geweest. U begrijpt dat de conditie van deze 2 euro’s vele, vele malen beter is dan hun broertjes en zusjes in mijn verzameling. Elke zending van de reeks gaat vergezeld van een Certificaat van Echtheid dat ook bijzonderheden vertelt over de munt. Die informatie moet ik voor ‘mijn’ munten bijeen sprokkelen op het internet. De collectie kan ook nog opgeborgen worden in prachtige cassettes. Ik kijk daar wel eens met enige afgunst naar. Mijn verzameling zit in een enigszins aftandse ringband-map. 

Iedere munt zit in een eigen vakje, daar heb ik dan weer wel voor gezorgd.

De heer Oberendorf

Skarbnica NaradowaMynthuset SverigeNarodni PokladniceLondon Mint OfficeSamlerhuset NorgeLatvijas Monetu NamsSuomen MonetaEesti Mundiari

Session pixel