Verzamelaars beoordelen ons op Google_review_logo met 4.4 / 5 four_and_a_half_star_ranking

Inloggen

Welkom

0800 500 52

Het Belgische Munthuis

Beste klant,

Met pijn in het hart moet ik u via deze weg informeren dat wij helaas genoodzaakt zijn om onze bedrijfsactiviteiten per direct te stoppen.

U zult begrijpen dat het niet eenvoudig is geweest om deze beslissing te nemen. Ons team is altijd toegewijd geweest om u de best mogelijke service te bieden en ook tijdens de sluitingsperiode zullen we uw vragen zo goed en zo snel mogelijk beantwoorden.

We zijn u ongelooflijk dankbaar voor uw vertrouwen en uw klandizie in de voorbije jaren.

En hoewel deze reis voor ons nu eindigt, hebben wij er alle vertrouwen in dat uw passie voor munten en numismatiek u zal blijven boeien. 

Wij wensen u veel succes en vooral veel plezier met uw geweldige hobby.

Met vriendelijke groet,

Het Belgische Munthuis

Ons bezoek aan de grootste muntenbeurs van Europa

Afgelopen maand waren wij op de Word Money Fair in Berlijn, de grootste muntenbeurs van Europa. De beurs is elk jaar dé plek om snel op de hoogte te raken van alle nieuwe ontwikkelingen op de markt. Alle muntenverkopers die er toe doen waren aanwezig, en presenteerden de producten die in 2017 gelanceerd gaan worden.

Hoogtepunt

Een van de hoogtepunten van het evenement was een wel heel bijzondere veiling. Een gouden medaille met het evenbeeld van Karel VI, keizer van het Heilige Roomse Rijk van 1711 tot 1740, ging onder de hamer. Dit pronkstuk zou naar verwachting € 15.000 opbrengen. Na een verhitte biedingsstrijd werd de begeerde munt aan de hoogste bieder verkocht voor het astronomische bedrag van € 60.000. 

Een weerzien met collega's

Elk jaar is de beurs voor mij een mooi weerzien met collega’s van over de hele wereld. Samen vinden we de meest gewilde en voor u interessante uitgiften. Vier producten die op de beurs gepresenteerd werden zijn aan het einde van de maand al beschikbaar. Met trots presenteren wij:

- De ‘Tweekleurige Parelmoer’, een bijzondere zilveren munt geslagen met een unieke nieuwe techniek: de munt heeft een parelmoer inleg van twee verschillende kleuren. Ter ere van de 200ste verjaardag van de fiets werd deze munt uitgebracht. Wees er snel bij; er zijn maar 750 munten wereldwijd in de omloop, wij hebben er enkele weten te bemachtigen.

- De ‘Griffioen’-munt uit de ‘Legendes & Mythes’ collectie. Deze unieke munt met reverse proof kwaliteit heeft een legendarisch mooi ontwerp met hoog reliëf. Deze set is net zo zeldzaam als de mythes die op de munten staan: er worden wereldwijd slechts 1500 stuks uitgebracht.

- Het ‘John F. Kennedy’ massief silveren bankbiljet. Nog nooit werd zoiets groots gemunt uit 10 gram puur zilver. Een van de beroemdste Amerikaanse presidenten prijkt op de voorzijde, compleet met alle details die u gewend bent van een dollar biljet. Op de keerzijde ziet u een opmerkelijke scéne uit het leven van de president, de oprichting van het Vredeskorps, met een prachtig 3-D effect.

 - De ‘Secutor’-munt, uit de ’Gladiatioren’ collectie. Een munt om voor te strijden. Op de voorzijde staat de ‘secutor’gladiator, met zijn kenmerkende rechthoekige schild en zware pantser. Een bijzondere munt met een antieke finish en ultra hoog reliëf. Wat deze munt extra bijzonder maakt is dat het een Piedfort is: 2 Oz zilver met een diameter van slechts 38,6mm. Het Romeinse rijk komt hiermee weer tot leven in je handen.

Skarbnica NaradowaMynthuset SverigeNarodni PokladniceLondon Mint OfficeSamlerhuset NorgeLatvijas Monetu NamsSuomen MonetaEesti Mundiari

Session pixel