Verzamelaars beoordelen ons op Google_review_logo met 4.4 / 5 four_and_a_half_star_ranking

Inloggen

Welkom

0800 500 52

Het Belgische Munthuis

Beste klant,

Met pijn in het hart moet ik u via deze weg informeren dat wij helaas genoodzaakt zijn om onze bedrijfsactiviteiten per direct te stoppen.

U zult begrijpen dat het niet eenvoudig is geweest om deze beslissing te nemen. Ons team is altijd toegewijd geweest om u de best mogelijke service te bieden en ook tijdens de sluitingsperiode zullen we uw vragen zo goed en zo snel mogelijk beantwoorden.

We zijn u ongelooflijk dankbaar voor uw vertrouwen en uw klandizie in de voorbije jaren.

En hoewel deze reis voor ons nu eindigt, hebben wij er alle vertrouwen in dat uw passie voor munten en numismatiek u zal blijven boeien. 

Wij wensen u veel succes en vooral veel plezier met uw geweldige hobby.

Met vriendelijke groet,

Het Belgische Munthuis

Koning Filip munt

15 april is Koning Filip jarig. Namens Het Belgische Munthuis feliciteer ik hem en zijn familie van harte met zijn verjaardag. De Majesteit wordt 58 jaar. Op 21 juli van dit jaar is hij bovendien 5 jaar onze Koning der Belgen.

1993-2013

In 1993 overleed Filips oom Koning Boudewijn. Hij werd opgevolgd door zijn broer en Filips vader
Albert II. Van 1993 tot 2013 was Prins Filip onze kroonprins. In die 20 jaren heeft hij zich goed kunnen voorbereiden op het koningschap. Zo leidde hij 80 handelsmissies van ons land naar het buitenland.
Privé werd hij in 1999 echtgenoot door zijn huwelijk met Jonkvrouwe Mathilde d’Udekem d’Acoz. Het paar werd tussen 2001 en 2009 de trotse ouders van 4 kinderen, 2 meisjes en 2 jongens. Hun oudste kind Elisabeth is onze huidige kroonprinses. Zij zal als de tijd is gekomen haar vader opvolgen als onze eerste soevereine Koningin.

Koning Albert II maakte op 3 juli 2013 zijn aftreden bekend vanwege zijn hoge leeftijd en de toestand van zijn gezondheid. Kroonprins Filip legde op 21 juli 2013 ten overstaan van de beide kamers van de Belgische volksvertegenwoordiging de eed af als onze zevende Koning der Belgen. Hij koos ongetwijfeld onze Nationale Feestdag voor zijn inhuldiging vanwege de grote historische betekenis. 21 juli vieren wij  dat op die dag in 1831 Filips betgrootouder Prins Leopold van Saksen-Coburg-Gotha onze eerste Koning werd.

Gezien in België

En dit jaar vieren we dus met onze Koninklijke Familie naast de verjaardag van onze Koning ook nog het eerste lustrum van zijn Koningschap. Ons Koningspaar is zeer gezien in ons land. De mensen verheugen zich in hun zichtbaar geluk als echtpaar en als ouders. Filip en Mathilde zijn onverminderd populair. Hun eerste 5 jaar als onze Koning en Koningin zijn goed ontvangen in ons land.

De Koning en Koningin op onze medailles

Ik ben er fier op dat het ons als Belgische Munthuis is gelukt om voor de verjaardag van onze vorst en voor zijn 1ste lustrum als Koning een geweldige medaille uit te geven. Dat geweldig kunt u serieus nemen. Deze herdenkingsmedaille is namelijk geweldig groot en zwaar. Hij is van massief brons, heeft een doorsnede van 88,9 mm en hij weegt 400 gram! Ook geweldig is dat de munt is omhuld met 24-karaats goud. De medaille heeft een geweldig dubbelportret van Filip en Mathilde.
Maar wij hebben meer Filip & Mathilde uitgiften waar wij als Belgische Munthuis erg fier op zijn. Beide vorsten hebben ieder een eigen uitgifte in onze reeks de Koninklijke Dynastie van België in zwaar vergulde Crown size uitgiften. Ze komen ook elk met een eigen medaille voor in onze reeks
De Koninklijke Stamboom van België in Kleinste Goud. Onze reeks Koninklijke Dubbelportretten in goud ten slotte heeft een fraai dubbelportret van Filip en Mathilde.
 

 

Skarbnica NaradowaMynthuset SverigeNarodni PokladniceLondon Mint OfficeSamlerhuset NorgeLatvijas Monetu NamsSuomen MonetaEesti Mundiari

Session pixel