Verzamelaars beoordelen ons op Google_review_logo met 4.4 / 5 four_and_a_half_star_ranking

Inloggen

Welkom

0800 500 52
Uw winkelwagen is leeg

Als je aan Parijs denkt, is er één monument dat onmiddellijk in je opkomt: de Eiffeltoren. Dit ijzeren meesterwerk is een van 's werelds meest herkenbare en geliefde bouwwerken. Het is inmiddels 100 jaar geleden dat de man wiens naam onlosmakelijk verbonden is met deze creatie, Gustave Eiffel, gestorven is. En daarom staan we even stil bij zijn leven en creaties.  

Wie is Gustave Eiffel?

Gustave Eiffel, geboren op 15 december 1832 in Dijon, Frankrijk, was een ingenieur en architect die bekend werd door zijn bijdragen aan de constructie van enkele opvallende bouwwerken. Op 27 december 1923 stierf hij na het creëren van vele bruggen, spoorwegen, torens en zelfs kerken. Meer dan meer dan 60 van Eiffels bouwwerken hebben de tand des tijds doorstaan, maar drie in het bijzonder zijn een teken van Eiffels creativiteit, inventiviteit en prestaties.

Het Vrijheidsbeeld

Gustave Eiffel was niet de ontwerper van het vrijheidsbeeld, die eer is toegekend aan Frédéric Auguste Bartholdi, maar wat Eiffel wel ontworpen en gebouwd heeft, is de interne stalen ondersteuning die het standbeeld zijn imposante hoogte geeft. Deze expertise met ijzer komt natuurlijk terug in Eiffels andere werken, maar wat het vrijheidsbeeld uniek maakt, is dat het ijzer verstopt zit in het bouwwerk.