Verzamelaars beoordelen ons op Google_review_logo met 4.4 / 5 four_and_a_half_star_ranking

Inloggen

Welkom

0800 500 52

Het Belgische Munthuis

Beste klant,

Met pijn in het hart moet ik u via deze weg informeren dat wij helaas genoodzaakt zijn om onze bedrijfsactiviteiten per direct te stoppen.

U zult begrijpen dat het niet eenvoudig is geweest om deze beslissing te nemen. Ons team is altijd toegewijd geweest om u de best mogelijke service te bieden en ook tijdens de sluitingsperiode zullen we uw vragen zo goed en zo snel mogelijk beantwoorden.

We zijn u ongelooflijk dankbaar voor uw vertrouwen en uw klandizie in de voorbije jaren.

En hoewel deze reis voor ons nu eindigt, hebben wij er alle vertrouwen in dat uw passie voor munten en numismatiek u zal blijven boeien. 

Wij wensen u veel succes en vooral veel plezier met uw geweldige hobby.

Met vriendelijke groet,

Het Belgische Munthuis

SS City of Cairo diepste zeeschat ooit gevonden

De Diepste Zeeschat Ooit: Het Intrigerende Verhaal van de SS City of Cairo

Tijdens een donkere en ijzige novembernacht in 1942, te midden van de woelige wateren van de Zuid-Atlantische Oceaan, voltrok zich een verhaal dat zowel tragisch als betoverend is. Het was tijdens de Tweede Wereldoorlog, een tijd van conflict en chaos, dat de SS City of Cairo haar reis begon. Dit Britse vrachtschip was echter niet zomaar een schip dat de golven doorkliefde; het droeg een geheim met zich mee dat decennialang verborgen zou blijven.

Het Verborgen Geheim van de SS City of Cairo

Aan boord van de SS City of Cairo bevonden zich meer dan 300 passagiers, onbewust van het lot dat hen te wachten stond. In het duister van de nacht doemde plots een Duitse U-boot op. Zonder enige waarschuwing werden twee torpedo's afgevuurd, die het schip genadeloos troffen. Het lot van het schip was bezegeld, en het zonk naar de bodem van de oceaan, waar het een geheim achterliet.

Een Onverwachte Schat onder de Zeespiegel

Wat niemand op dat moment wist, was dat de SS City of Cairo een schat van onschatbare waarde vervoerde - een lading zilveren munten die bestemd was voor de Britse oorlogsinspanningen. Maar de oceaan eiste haar tol, en de schat bleef al die jaren onaangetast op een diepte van 5.150 meter onder water. Dat is maar liefst 1450 meter dieper dan het scheepswrak van de befaamde Titanic

Een Opmerkelijke Ontdekking

Decennia gingen voorbij, en het verhaal van de SS City of Cairo vervloog bijna in de nevelen van de geschiedenis. Totdat in 2011, met de opkomst van moderne technologie en vastberadenheid, een Brits bergingsteam het wrak op de oceaanbodem ontdekte. Het schip en zijn verloren schat werden opnieuw aan het licht gebracht, als een stille getuige van een tijd die lang vervlogen was.

De Opgespoorde Schat van de Diepte

De berging van de zilveren munten uit de diepten van de Zuid-Atlantische Oceaan was geen eenvoudige taak. Het bergingsteam moest niet alleen de uitdagingen van de diepte overwinnen, maar ook de tand des tijds. Bijna 70 jaar na de ondergang van de SS City of Cairo kwam het diepzeeteam boven water met een ongelooflijke schat aan zilveren munten, die niet alleen financiële waarde vertegenwoordigden, maar ook een connectie hadden met een verleden dat nooit vergeten mocht worden.

Een Tastbare Verbinding met de Geschiedenis

Deze schat, met een geschatte waarde van €40 miljoen, vestigde een nieuw wereldrecord als de diepst geborgen schat ooit gevonden. Het was een triomf van doorzettingsvermogen en technologische vooruitgang, een eerbetoon aan degenen die het verleden wilden bewaren en eren. Toch bleef een groot deel van deze diepst geborgen schat niet bewaard. Bijna alle zilveren munten uit de schat werden omgesmolten voor hun kostbare zilverwaarde. Slechts 20.000 munten van de totale schat zijn van de smeltovens gered dankzij grote inspanningen van Britse numismaten.

capture

Een Erfenis van de Diepte

Vandaag de dag vertellen de zilveren munten van de SS City of Cairo niet alleen het verhaal van de oceaan en haar mysteries, maar ook het verhaal van menselijke veerkracht en vastberadenheid. Ze zijn een herinnering aan een tijd van conflict en ontbering, maar ook van moed en hoop. Deze schat, ooit verloren in de diepten van de oceaan, is nu een tastbare verbinding met onze geschiedenis, een erfenis die ons eraan herinnert dat sommige geheimen van de oceaan nooit helemaal vergeten zullen worden.

De diepste zeeschat ooit geborgen in uw verzameling?

Het bijzondere is dat de geredde munten uit deze diepste zeeschat nu ook voor een beperkt publiek beschikbaar zijn. Het Belgische Munthuis kan met trots aankondigen dat wij het enige munthuis van België zijn die deze munten uit de diepst geborgen schat aan verzamelaars kan aanbieden. Een werkelijk unieke vondst van ruim 5 kilometer diep kunt u nu aan uw verzameling toevoegen! Klik hier voor meer informatie.

 

Skarbnica NaradowaMynthuset SverigeNarodni PokladniceLondon Mint OfficeSamlerhuset NorgeLatvijas Monetu NamsSuomen MonetaEesti Mundiari

Session pixel