Verzamelaars beoordelen ons op Google_review_logo met 4.4 / 5 four_and_a_half_star_ranking

Inloggen

Welkom

0800 500 52

Het Belgische Munthuis

Beste klant,

Met pijn in het hart moet ik u via deze weg informeren dat wij helaas genoodzaakt zijn om onze bedrijfsactiviteiten per direct te stoppen.

U zult begrijpen dat het niet eenvoudig is geweest om deze beslissing te nemen. Ons team is altijd toegewijd geweest om u de best mogelijke service te bieden en ook tijdens de sluitingsperiode zullen we uw vragen zo goed en zo snel mogelijk beantwoorden.

We zijn u ongelooflijk dankbaar voor uw vertrouwen en uw klandizie in de voorbije jaren.

En hoewel deze reis voor ons nu eindigt, hebben wij er alle vertrouwen in dat uw passie voor munten en numismatiek u zal blijven boeien. 

Wij wensen u veel succes en vooral veel plezier met uw geweldige hobby.

Met vriendelijke groet,

Het Belgische Munthuis

15 April 2020, Filip van België, onze Koning 60 jaar!

De Koning is jarig op 15 april. Hij viert een kroonjaar, want hij wordt 60 jaar. 60 jaar is een leeftijd waarop velen van ons voorzichtig beginnen te denken aan pensioen. Dat is niet zo in onze Koninklijke Familie. Filips vader, Koning Albert II was een goede maand 59 jaar toen hij zijn broer Boudewijn opvolgde in 1993 na diens plotselinge overlijden. Albert II was 20 jaar Koning. Hij droeg het Koningschap in 2013 over aan zijn oudste zoon Filip, die daarmee onze zevende Koning werd.

Middelpunt van een gelukkig gezin
Namens Het Belgische Munthuis feliciteer ik ook het Koninklijk gezin met de verjaardag van hun echtgenoot en vader. De Koning vond het geluk bij gravin Mathilde d’Udekem d’Acoz. Het koppel trouwde in 1999. Koningin Mathilde staat haar echtgenoot vaak bij tijdens de vele representatieve verplichtingen die de Koning heeft. Dat doet ze naast haar vele eigen werkzaamheden. Hun oudste kind Kroonprinses Elisabeth zien we geleidelijk aan ook al deelnemen aan officiële plechtigheden.

Koning in een moderne tijd
Ons land is sinds 1831 een Koninkrijk. Het Koningschap bestaat dus dit jaar 189 jaar. Het is één van de oudste en meest eerbiedwaardige instituten van België. De Koning en Koningin leven in een glazen huis. Filip en Mathilde gaan daar op bewonderenswaardige manier mee om. Beide zijn zeer begaan met het wel en wee van hun onderdanen. Daarbij maken ze geen onderscheid tussen rangen en standen.

Filip, symbool van eenheid voor heel België
Het Koningschap van Filip is een groot succes. De Vorst vormt samen met Koningin Mathilde en zijn vier kinderen een gelukkig en stabiel gezin. De Koning staat boven de partijen in ons land. Hij straalt stabiliteit en rust uit. Hij is bij uitstek de verbindende invloed in ons land. De Belgen lopen hoog met hem op. De algemene wens is dan ook dat hij nog lang na zijn 60ste verjaardag over ons land mag regeren.

Bij zijn doop kreeg hij de namen Filip Leopold Lodewijk Maria.

Skarbnica NaradowaMynthuset SverigeNarodni PokladniceLondon Mint OfficeSamlerhuset NorgeLatvijas Monetu NamsSuomen MonetaEesti Mundiari

Session pixel