Prachtige kunstwerk van Alfons Mucha op een munt ‘Art Nouveau’

Verzamelkwaliteit: Proof-like | 2000 exemplaren wereldwijd | Puur Zilver met Rose goud, Geel goud en Rhodium

Prachtige kunstwerk van Alfons Mucha op een munt ‘Art Nouveau’

Prachtige kunstwerk van Alfons Mucha op een munt ‘Art Nouveau’

Deze prachtige uitgave bevat een kunstwerk van de kunstenaar Alfons Mucha. De munt is met hoog detail geslagen.
 

  • Puur zilver (.999) met 3 edelmetalen: rose goud, geel goud en rhodium.
  • Verzamelkwaliteit: Proof-like
  • Slechts 200 exemplaren wereldwijd
  • Geleverd in een luxe doos met Officieel Certificaat van Echtheid
  • Type: Losse uitgifte
  • Beschikbaarheid: Laatste exemplaren
Nu Slechts: € 429,95

Alfons Mucha 
Alfons Maria Mucha (Ivančice, 24 juli 1860 - Praag, 14 juli 1939) was een kunstenaar geboren in Moravië, het huidige Tsjechië. Zijn werken zijn onlosmakelijk verbonden met de Jugendstil-kunststroming, populair aan het begin van de twintigste eeuw.

In 1887 vertrok Mucha uit zijn geboorteland naar het toenmalige broeinest van de kunst: Parijs. Zeven jaar later, in 1894 brak hij door met een affiche voor het toneelstuk Gismonde, met de Franse actrice Sarah Bernhardt in de hoofdrol. Zij was de ster van het Parijse theater. Zijn werk bestond voornamelijk uit affiches maar hij maakte ook decors, meubelen, kostuums en juwelen. De affiches werden toentertijd zelfs van de straat geroofd. Zijn stijl kenmerkt zich door de sierlijke lijnen, frisse pastelkleuren en weelderige motieven

Art Nouveau
Jugendstil of art nouveau is een kunststroming die tussen 1890 en 1914 op verschillende plaatsen in Europa populair was, voornamelijk als reactie op het vorm vervagende impressionisme. De jugendstil manifesteerde zich vooral in gebruiksvoorwerpen (glaskunst, boeken, plateel, sieraden, meubels etc.), de architectuur en de schilderkunst. De stroming kende een korte maar hevige bloeitijd, die zich voornamelijk uitbreidde tijdens de belle époque. In West-Europa was de stijl ruim voor 1910 al verleden tijd, in het oosten kon hij wat langer voortbestaan.

Art Nouveau kwam in Europa als eerste voor dankzij Victor Horta. Horta is allom bekend in België dankzij zijn ontwerp van onder anderen de woning voor ULB-professor Emile Tassel, Hotel Tassel (1893), dit markeerde de aanvang van een nieuwe stijl binnen de art nouveau. Deze stijl was niet alleen vernieuwend in het gebruik van typische decoratievormen (de "spaghettistijl" of "zweepslagmotieven" van de art nouveau), maar ook door een experimentele indeling van de interieurs. Door het gebruik van niveauverschillen, bijzondere raampartijen, serres, trappenhuizen en glazen lichtkoepels bracht hij op alle verdiepingen en in alle kamers licht naar binnen, en creëerde hij een ruimtegevoel dat voor burgerwoningen uit die tijd ongekend was.

Nu Slechts: € 429,95
Specificaties
Kwaliteit:
Proof-like
Metaal:
Puur Zilver met Rose goud, Geel goud en Rhodium - Puur zilver (.999) met 3 edelmetalen: rose goud, geel goud en rhodium.
Jaar van Uitgifte:
2016
Land van UItgifte:
Samoa
Nominale waarde:
5 Dollars
Gewicht:
2 oz
Diameter:
50 mm
Voorzijde:
Art Nouveau van Alfons Mucha
Keerzijde:
Land van UItgifte, Jaar van Uitgifte