Bestel vandaag nog deze prachtige historische handelsmunt, u ontvangt het volgende thuis:

  • De originele gouden ½ Soeverein, Type Young Head – Shield (1871-1887)
  • Ca. 4 gram massief 22-karaats goud
  • In de hoge verzamelkwaliteit: Prachtig
  • Inclusief Certificaat van Echtheid en Certificaat van Eigendom 

U ontvangt geen automatische vervolgleveringen. Het betreft een eenmalige levering. Bestel daarom vandaag nog deze prachtige gouden handelsmunt.

Vorstin van het grootste rijk
Koningin Victoria werd 200 jaar geleden op 24 mei 1819 geboren. Ze zou het grootste rijk ooit regeren! De zon ging er nooit onder. Tegenwoordig duidt haar naam alleen een compleet tijdperk van de Britse geschiedenis aan (het Victoriaans tijdperk).

Wij zetten het 200ste geboortejaar van deze grootse Vorstin dan ook graag luister bij met de volgende aanbieding voor een originele ½ gouden Soeverein Victoria. De munt voert het oudste muntportret van Victoria.

Het muntportret
Het portret werd van haar gemaakt in 1839 toen ze 19 jaar was en slechts één jaar Koningin was. Portretten van vorsten op munten worden regelmatig aangepast naarmate zij ouder worden. Die variaties noemen we dan typen.

Algemeen wordt aangenomen dat Koningin Victoria erg gecharmeerd was van dit specifieke muntportret dat wij kennen als het type Young Head. Dit wordt ondersteunt door de lange periode waarop dit portret de munt sierde. Maar liefst 49 jaar van 1838-1887.

Specificaties
Metaal:
Goud (917/1,000)
Jaar van uitgifte:
1838-1885
Land van uitgifte:
Groot Britannie
Nominale waarde:
1/2 Soeverein
Gewicht:
3.99 gram
Diameter:
19 mm
Voorzijde:
Young Head Victoria
Achterzijde:
Het wapenschild van Victoria