DE LEGENDARISCHE ZEEAREND ZOALS NOOIT EERDER GETOOND
Thomas Jefferson (auteur Onafhankelijkheidsverklaring) verklaarde eind 18de eeuw de Amerikaanse zeearend tot hét nationale symbool van de Verenigde Staten. Het majestueuze dier stond voor moed en kracht en mocht niet ontbreken op de nationale valuta.

Bijna 200 jaar later wordt de traditie van Jefferson nog altijd voortgezet met een munt waar het nationale symbool zowel op de voor- als de keerzijde prijkt. Dat maakt dit icoon zo bijzonder. Het is de enige Amerikaanse Dollar die de Amerikaanse zeearend op beide zijden toont! Deze $5 geslagen werd ook geslagen ter ere van de 35ste verjaardag van het initiatief voor het behoud van de Amerikaanse zeearend. Dat dit symbool nog altijd erg populair is, blijkt uit het feit dat deze herdenkingsmunt binnen een maand volledig was uitverkocht.

NU TIJDELIJK VOOR U BESCHIKBAAR
Onze topnumismaten hebben 11 uitzonderlijk mooie exemplaren kunnen vinden. Deze zijn nu tijdelijk beschikbaar voor een select groepje verzamelaars die reeds een prachtige collectie Amerikaanse Dollars hebben opgebouwd. Het aanbod is desondanks vele malen kleiner dan de vraag.


Wij verwachten echter dat de 11 exemplaren veel eerder verdeeld zullen zijn. Reserveringen worden verwerkt op volgorde van ontvangst.

Om de 5 Dollar type Bald Eagle voor iedereen bereikbaar te maken, bieden wij de mogelijk te betalen in 3 rentevrije termijnen van elk 283 euro.

Specificaties
Metaal:
Massief goud (.900)
Verzamelkwaliteit:
Zeer Fraai
Diameter:
18 mm
Gewicht:
4,18 gram
Uitgiftejaar:
1908-1915, 1925-192
Voorzijde:
Indiaan met hoofdtooi - jaartal
Achterzijde:
Staande Amerikaanse adelaar
Waarde:
2,5 Dollar