Slechts weinig munten kennen zo’n rijke historie als de Soeverein. De massief gouden munt stamt uit de tijd van "England rules the waves". Groot-Brittannië heerste soeverein over grote delen van de wereld. De zon ging nooit onder in het Britse rijk!

De Soeverein was met zijn hoge goudgehalte van 22-karaat een buitengewoon betrouwbaar betaalmiddel. De munt was groter en zuiverder dan elke andere munt uit die tijd! Bijzonder aan dit vierde en laatste type Soeverein Victoria is het portret van de Koningin. Wars van enige ijdelheid toont het haar zoals ze werkelijk was toen ze 74 jaar oud was in 1893. 

Vanwege het 200ste geboortejaar van Koningin Victoria kunt u in de maand mei deze wonderschone munt toevoegen aan uw verzameling voor slechts € 349,- (normaal € 699,-). Let op dergelijke zeer fraaie historische munten zijn slechts beperkt voorradig, wacht dus niet te lang!

  • Een originele meer dan 100 jaar oude 22 karaats gouden Soeverein
  • Met 8 gram massief goud is de munt zwaar en met een diameter van 22 mm ook groot!
  • Het vierde en laatste type soeverein Victoria “Old Head” geslagen van 1893 – 1901
  • De fameuze afbeelding van Benedetto Pistrucci,Sint-Joris die de draak verslaat”
  • In de verzamelkwaliteit "Zeer fraai"  
  • GRATIS Reserveringsservice, deze stelt u instaat om snel en gemakkelijk een prachtige collectie te verzamelen
  • GRATIS Certificaat van Echtheid
  • GRATIS Boek "De munten uit de Gouden Eeuw"

Profiteer van deze mei maand actie, Bestel nu deze legendarische munt.

Specificaties
Kwaliteit:
Zeer fraai
Metaal:
Massief 22 karaats goud (.917)
Jaar van uitgifte:
1893 - 1901
Land van uitgifte:
Verenigd koninkrijk
Nominale waarde:
1 Soeverein
Gewicht:
7,98 gram
Voorzijde:
Portret Koningin Victoria
Achterzijde:
Sint-Joris en de draak

Een uitzonderlijk service: ‘DE GOUDEN EEUW’
Verzamelaars in België kunnen nu geheel gratis gebruikmaken van het uitgebreide netwerk van Europese topnumismaten van Het Belgische Munthuis. Zij helpen u om gratis en vrijblijvend een prachtige collectie rondom dit historische thema "De Gouden Eeuw" samen te stellen.

Europa’s mooiste erfgoed
De vrede die heerste in Europa na de Slag bij Waterloo heeft samen met de grote goudvondsten van die tijd gezorgd voor de rijkste periode ooit voor ons als muntliefhebbers: de Gouden Eeuw. Handel floreerde zowel nationaal als internationaal en alles werd afgerekend in klinkende munt. Het waren de onomstreden gouden dagen voor de gouden munt.

Het vinden van de meest iconische muntstukken in een mooie verzamelkwaliteit is echter nog altijd een grote uitdaging en tijdrovende bezigheid. Het zijn stuk voor stuk munten van 100 tot 200 jaar oud. Velen zijn verloren gegaan tijdens de Wereldoorlogen die volgden of omgesmolten voor hun hoge goudwaarde tijdens één van de grote economische crisissen die de wereld sindsdien heeft gezien.

Reserveringsservice
Door vandaag uw voordeel van €350 op één van de allergrootste gouden iconen uit de geschiedenis te verzilveren ontvangt u tevens exclusieve toegang tot het netwerk van Het Belgische Munthuis. Wij zullen kosteloos ons netwerk van Europese topnumismaten inzetten om ervoor te zorgen dat u de 8 grootste iconen uit de Gouden Eeuw compleet kunt verzamelen. 

U bent tot niets verplicht
Verzamelen doet u in uw eigen tempo. U bepaalt zelf hoeveel en welke munten u aan uw verzameling toevoegt. U krijgt de kans de munten vrijblijvend thuis op zicht te ontvangen. Wanneer u een munt niet aan uw collectie wenst toe te voegen neemt u contact op met onze Klantendienst. Onze numismaten gaan dan voor u op zoek naar een ander icoon uit de Gouden Eeuw. De vervolgprijzen variëren en zijn afhankelijk van de zeldzaamheid, schaarste en goudwaarde.

Eeuwenoude verhalen vastgelegd in goud
De munten uit de Gouden 19de Eeuw zijn veel meer dan voorwerpen waarmee je betaalt. Het zijn kleine kunststukjes. De munten uit de Gouden Eeuw zijn  rechtstreekse getuigen van de tijd waarin zij zijn geslagen. Ze vertellen spannende verhalen over Koningen en Koninginnen, over hun strijd om werelddominantie, over revoluties en over eeuwenoude tradities. Dit maakt "De Gouden Eeuw" tot één van de mooiste verzamelgebieden die er is!