Bestel nu deze prachtige wereldmunt van Maria Theresia dan ontvangt u het volgende thuis:

  • Een originele Maria Theresia Daalder
  • Geslagen door Italië in Eritrea in de jaren 30 van de 20e eeuw
  • Een munt van maar liefst 28 gram massief zilver .835
  • Geleverd in een luxe bewaardoos inclusief Certificaat van Echtheid

Maria Theresia
Als heerser van het Habsburgse rijk heeft Maria Theresia een grote nalatenschap, ze stichtte bijvoorbeeld de eerste koninklijke colleges in haar rijk, waaronder een in Brussel. Maar haar grootste nalatenschap is misschien wel haar Daalder. Sinds de eerste slag in 1741 is deze munt niet meer weg te denken.

Wereldwijd geslagen
Naast dat de Daalder wereldwijd werd gebruikt, werd deze ook wereldwijd geslagen. Van Wenen en Brussel tot in Bombay en Eritrea. Veel landen wilde graag zelf deze krachtige handelsmunt kunnen slaan. Een zak Maria Theresia Daalders was een van de sterkste argumenten in de wereldhandel.

Geslagen in Eritrea
De munt die wij u vandaag mogen aanbieden is geslagen in Italiaans Eritrea in de jaren 30 van de 20e eeuw. Waarom weten wij geen precies jaartal? Omdat vanaf het jaar dat Maria Theresia stierf in 1780 het jaartal op haar Daalder is bevroren. Zelfs haar Daalders die 150 jaar later werden geslagen laten nog steeds het jaartal 1780 zien.

De Daalder was een veel gebruikte valuta in Oost-Afrika tot aan de Tweede Wereldoorlog. Handelaren in de Rode Zee regio wilde in die tijd zelfs geen enkel ander betaalmiddel accepteren dan de Maria Theresia Daalder. Het maakt van deze Daalder een unieke wereldmunt die zijn weerga niet kent. De Maria Theresia Daalder wordt nog steeds geslagen door de Oostenrijkse Munt, het jaartal 1780 siert de munt nog steeds.

Bestel veilig
Bestel direct, wij hebben slechts 30 stuks beschikbaar. In het onwaarschijnlijke geval dat deze prachtige munt niet aan uw wensen voldoet geniet u altijd 14-dagen-niet-goed-geld-terug-garantie en retourneren is altijd gratis.

Specificaties
Land van uitgifte:
Geslagen door Italië in Eritrea
Jaar van uitgifte:
Jaren 30 van de 20e eeuw
Metaal:
Zilver .835
Kwaliteit:
Zeer Fraai
Nominale waarde:
1 Daalder
Gewicht:
28,1 gram
Diameter:
40 mm
Voorzijde:
Portret van Maria Theresia van Habsburg
Keerzijde:
Gekroonde tweekoppige keizerlijke adelaar van Oostenrijk, gekroond wapenschild op borst