Bestel uw gouden Liberty Head Dollar nu. U ontvangt het volgende thuis:

 • Een originele 170 jaar oude massief gouden $1 Dollar Liberty Head type 1
 • Geslagen in massief 21,6-karaats zuiver goud
 • In de verzamelkwaliteit: Zeer fraai (uitzonderlijk voor 170 jaar oude Dollars!)
 • Onze Reserveringsservice waarmee u eenvoudig en volledig vrijblijvend een prachtige collectie originele gouden Dollars bij elkaar kunt sparen. U leest er alles over in het tabblad “Reserveringsservice”
 • De munt wordt geleverd inclusief de bijbehorende Certificaten in een passende verzamelmap samen met een boekwerk over het gouden Dollar tijdperk

Over de prachtige munt die u nu met korting kunt bestellen!
Deze prachtige ca. 170 jaar oude, gouden Dollar startte het gouden Dollar tijdperk. 40 jaar lang zou de Amerikaanse $1 Dollar in goud worden geslagen. Dit was alleen mogelijk vanwege de enorme goudvondsten die in California gedaan werden tijdens de Gold Rush.

Ik bied u vandaag de unieke kans om op een betaalbare manier een originele 170 jaar oude gouden Dollar aan uw verzameling toe te voegen. Bestel deze goudkoorts Dollar nu met € 200,- korting. Let op de voorraad is beperkt, wanneer u van dit aanbod wilt profiteren moet u snel reageren.

Ook op deze munt geldt onze niet-goed-geld-terug-zonder-discussie-garantie!

Specificaties
Jaar van Uitgifte:
1849-1854
Kwaliteit:
Zeer fraai
Metaal:
Massief 21,6 karaats goud
Land van Uitgifte:
Verenigde Staten
Nominale waarde:
1 Dollar
Gewicht:
1,672 gram
Diameter:
13 mm
Voorzijde:
Liberty Head en de 13 sterren van de Unie
Keerzijde:
Nominale waarde en jaartal binnen krans
Munthuis:
Philadelphia

Een uitzonderlijk service: ‘Amerikaans goud’

Verzamelaars in België kunnen nu geheel gratis gebruikmaken van het uitgebreide netwerk van Europese topnumismaten van Het Belgische Munthuis. Zij helpen u om gratis en vrijblijvend een prachtige collectie rondom het historische thema "Amerikaans goud" samen te stellen.

U bent tot niets verplicht! Dit zijn onze zekerheden:

 • 100% vrijblijvend!
 • Verzamelen doet u altijd in uw eigen tempo.
 • U bepaalt hoeveel en welke munten uit deze collectie u aan uw verzameling toevoegt.
 • U krijgt altijd de kans om elke munt vrijblijvend thuis op zicht te ontvangen.
 • Wilt u een munt niet aan uw verzameling toevoegen, neemt u contact op met onze Klantendienst
 • Retourneren is altijd kosteloos.

Het erfgoed van de V.S.

De grote goudvondsten tijdens de Gold rush in California zorgde voor de rijkste periode ooit voor ons als muntliefhebbers: Het tijdperk van de gouden Dollar munten. Het waren gouden dagen voor deze gouden munt.

Het vinden van de meest iconische dollars in een hoge verzamelkwaliteit is echter nog altijd een grote uitdaging en een zeer tijdrovende bezigheid. Het zijn stuk voor stuk originele munten van 100 tot 170 jaar oud. Velen zijn verloren gegaan tijdens de Wereldoorlogen of omgesmolten voor hun hoge goudwaarde tijdens één van de grote economische crisissen die de V.S. heeft gezien. Amerikaanse Dollars zijn daarnaast zonder twijfel het populairste verzamelgebied in de numismatiek. Er is dan ook erg veel vraag naar fraaie originele exemplaren.

Reserveringsservice

Door vandaag uw voordeel van maar liefst € 200 op één van de allergrootste gouden iconen uit de geschiedenis van de Amerikaanse gouden Dollars te verzilveren ontvangt u tevens exclusieve toegang tot het netwerk van Het Belgische Munthuis. Wij zullen kosteloos ons netwerk van Europese topnumismaten inzetten om ervoor te zorgen dat u de 5 grootste iconen uit het Gouden Dollar tijdperkt compleet kunt verzamelen. 

De collectie

De beoogde munten voor deze collectie "Amerikaans goud" zijn de onderstaande munten. Vanwege de kwaliteitseisen die wij stellen aan de individuele exemplaren, maar ook vanwege de zeldzaamheid van deze munten. Kunnen wij niet exact de frequentie aangeven waarmee we u een munt kunnen leveren. Wij streven ernaar om u maandelijks één van de 4 volgende exemplaren 100% vrijblijvend te kunnen leveren. De volgorde van levering kan afwijken in verband met de beschikbaarheid. De prijzen van de verschillende iconische munten liggen tussen de € 499 en  € 1399 al naar gelang de zeldzaamheid en de goudwaarde. 

De Munten in de collectie

 • $ 1 Liberty Head Type 1
 • $ 2,5 Indian Head of $ 2,5 Liberty Head
 • $ 5 Liberty Head with motto
 • $ 10 Indian Head no motto
 • $ 10 Liberty Head with motto

Gratis extra's bij de collectie

 • U ontvangt bij de eerste levering gratis een prachtige luxe cassette om de collectie Amerikaans goud in op te bergen
 • U ontvangt tevens bij uw eerste levering een gratis boek "Amerikaans goud" met de spannende verhalen achter de munten uit deze collectie
 • U ontvangt bij elke munt een Certificaat van Echtheid en een Certificaat van Eigendom.

Glorietijd van de gouden Dollar

De iconische reeks munten uit het "Amerikaans goud" tijdperk zijn stuk voor stuk kleine kunststukjes. Het zijn de rechtstreekse getuigen van een tijd waarin zij zijn geslagen. U spaart met deze collectie een prachtige complete set bij elkaar die een mooi beeld schetst van een tijd waarin haast alles mogelijk leek door de grote goudvondsten die er werden gedaan.