Verzamelaars beoordelen ons op Google_review_logo met 4.4 / 5 four_and_a_half_star_ranking

Inloggen

Welkom

0800 500 52

Het Belgische Munthuis

Beste klant,

Met pijn in het hart moet ik u via deze weg informeren dat wij helaas genoodzaakt zijn om onze bedrijfsactiviteiten per direct te stoppen.

U zult begrijpen dat het niet eenvoudig is geweest om deze beslissing te nemen. Ons team is altijd toegewijd geweest om u de best mogelijke service te bieden en ook tijdens de sluitingsperiode zullen we uw vragen zo goed en zo snel mogelijk beantwoorden.

We zijn u ongelooflijk dankbaar voor uw vertrouwen en uw klandizie in de voorbije jaren.

En hoewel deze reis voor ons nu eindigt, hebben wij er alle vertrouwen in dat uw passie voor munten en numismatiek u zal blijven boeien. 

Wij wensen u veel succes en vooral veel plezier met uw geweldige hobby.

Met vriendelijke groet,

Het Belgische Munthuis

IFFM

Ik kan u als verzamelaar geweldig nieuws meedelen. Het Belgische Munthuis gaat een langdurige samenwerking aan tot eind 2019 met het In Flanders Fields Museum in Ieper. Na maanden van nauw overleg met het museum, brengen wij een bijzondere reeks munten uit die 100 jaar Groote Oorlog herdenken. In samenwerking met het museum hebben we de thema’s van deze munten bepaald en ik kan u verklappen dat we bijzonder trots zijn op het eindresultaat!

Zeer aan te raden: een bezoek aan het Museum In Flanders Fields in Ieper!

Een paar weken geleden bezocht ik het In Flanders Fields Museum in Ieper. Ik vond het een overweldigende ervaring. Het museum vindt u in de indrukwekkende Lakenhalle op de Grote Markt in Ieper. Dit complex met het imposante Belfort is oorspronkelijk gebouwd tussen 1230 en 1304. Het was het centrale punt voor de handel in laken waar Ieper in de Middeleeuwen rijk mee werd.

In Flanders Fields Museum

In het museum bleek me dat het gebouw in de Eerste Wereldoorlog totaal is verwoest. In heel Ieper stond op 11 november 1918, de laatste dag van de Eerste Wereldoorlog, vrijwel geen steen meer op de andere. De omgeving van de stad was een soort maanlandschap uit de hel. De Iepenaren hebben na de Groote Oorlog hun stad weer opgebouwd. De Lakenhalle was pas in 1967 helemaal hersteld!

Het verhaal van de Lakenhalle laat zien hoe de eerste Wereldoorlog huishield in de Westhoek en in heel België. Er leven nu geen mensen meer die de oorlog nog bewust hebben meegemaakt. Dat maakt het In Flanders Fields Museum nog belangrijker dan het al was. Het houdt de herinnering aan de Groote Oorlog op een heel goede manier levend. Je beleeft wat jouw groot- en overgrootouders in 14-18 doormaakten als soldaat of als burger. Het oorlogsverleden komt zo erg dichtbij.

Reserveer nu uw Officiële GRATIS Herdenkingmunt!

Om de belangrijke herdenking van de Groote Oorlog luister bij te zetten, geeft het In Flanders Fields Museum in samenwerking met Het Belgische Munthuis dit jaar de Officiële Groote Oorlog Herdenkingsmunt 2018 cadeau aan de Belgische bevolking.

1 van de eerste exemplaren van deze strikt gelimiteerde munt is nu GRATIS beschikbaar voor u.

In Flanders Fields Museum

Beroemdste gedicht uit de eerste Wereldoorlog

Het museum heet ‘In Flanders Fields Museum’ naar het beroemde gedicht van John McCrae (1872-1918). Deze Canadese legerarts schreef zijn beroemde gedicht in een geallieerde verbandpost aan het kanaal IJzer-Dieper. Al in mijn tienerjaren vond ik het een mooi gedicht. Maar pas in het museum drong de betekenis echt tot me door. Ik besefte hoeveel jonge soldaten de dood vonden op de velden rond Ieper. Het gedicht besluit met hun oproep om hun missie voor vrijheid voort te zetten. Als we dat nalaten zullen de gesneuvelden niet rustig kunnen sluimeren in de velden van Vlaanderen.

Tentoonstelling ‘Sporen van Oorlog’

Het museum laat zien hoe de Eerste Wereldoorlog ons land en zijn inwoners teisterde. Ik bezocht ook de tentoonstelling ‘Sporen van Oorlog’ die er nu te zien is. Die raakte me diep. De expositie gaat over de Archeologie van de Eerste Wereldoorlog, zoals de ondertitel zegt. Hij toont wat meer dan 150 opgravingen in het gebied rond Ieper de laatste jaren aan het licht hebben gebracht. Deze tentoonstelling is een absolute aanrader. De opgegraven stukken vertellen allen een eigen en vaak triest verhaal. Ik werd zelf zeer getroffen door de uitstalling van de persoonlijke bezittingen van 6 tegelijk gesneuvelde Duitse militairen. Ook zij waren jonge mannen. Ook zij hoopten op een betere wereld net als onze jongens en ja ook wijzelf.

Het bezoek aan de tentoonstelling ‘Sporen van Oorlog’ en aan het In Flanders Fields Museum heeft me doen beseffen wat voor offers de dappere soldaten hebben gebracht in de gruwelijke jaren 1914-1918. Het museum toont vooral de menselijke maat van de strijders, los van elk schallend eerbetoon. Ik kan u een bezoek erg aanbevelen. De tentoonstelling ‘Sporen van Oorlog’ duurt nog tot 26 augustus 2018.

Skarbnica NaradowaMynthuset SverigeNarodni PokladniceLondon Mint OfficeSamlerhuset NorgeLatvijas Monetu NamsSuomen MonetaEesti Mundiari

Session pixel