De San Marco klok gelegen aan het iconische San Marco plein in Venetië is wereldberoemd. De 15e -eeuwse klok staat bekend als een hoogtepunt van de Venetiaanse cultuur en macht en blijft tot op de dag van vandaag intrigeren. In de klok zijn de twaalf sterrenbeelden verwerkt. De sterrenbeelden in de klok zijn nu vereeuwigd in unieke trapeziumvormige munten! Deze passen perfect in de speciaal ontworpen bewaardoos, waarmee u de San Marco klok compleet maakt.

Zeer exclusief
Deze werkelijk unieke set is extreem exclusief, er zijn er slechts 1.000 van op de hele wereld! Slechts 30 daarvan zijn voor België bestemd, deze 30 zijn exclusief bij Het Belgische Munthuis verkrijgbaar.

Ongeëvenaard
De San Marco klok werd eind 15e eeuw gebouwd. De astronomie en astrologie waren in die tijd sterk met elkaar verbonden. Een manier om dat destijds tot uitdrukking te brengen was via een klok. In Venetië waren al verschillende van deze klokken, maar de San Marco klok stak daar ver bovenuit. De pracht en praal en het vakmanschap van dit uurwerk was ongeëvenaard. Het fonkelende goud in combinatie met het diepe blauw en de 4,5 meter doorsnee zorgde voor een spectaculair aanzicht.


Wereldberoemd
Inmiddels is de klok een van de bekendste klokken van de gehele wereld. De klok is zo gedetailleerd dat het moeilijk is om er niet naar te kijken. De sterrenbeelden samen met het sterrenstelsel en niet te vergeten de 24 uurs klok betoveren de ogen. Dit indrukwekkend geheel kunt u nu van heel dichtbij zien dankzij deze unieke set. Elke trapeziumvormige munt is voorzien van een vergulding en overgoten met een hemelblauwe kleur. De munten passen perfect in de speciaal voor deze set gemaakte bewaardoos. Hierdoor krijgt u de complete San Marco klok geheel voor uzelf!

Specificaties
Land van uitgifte:
Gibraltar
Jaar van uitgifte:
2022
Metaal:
Goud verguld
Kwaliteit:
Prooflike
Nominale waarde:
Half Crown
Gewicht:
88,1 gram
Afmeting:
22,27 x 24,79 mm
Limitering:
2022