Uniek eerbetoon aan de Eerste Gouden Euro van San Marino

Kwaliteit: Proof | Zuiver zilver (999/1000) | Zwaar verguld met 24-karaats goud

De eerste Slag van de Eurolanden

De eerste gouden Euro van de Republiek San Marino is uitgegeven in november 2002 ter ere van het zestienhonderdjarig bestaan van de Italiaanse stad Ravenna, de hoofdstad van de gelijknamige West-Romeinse provincie. Dit is de heruitgave van de voorgenoemde munt.

  • Geslagen in zuiver zilver (999/1000) en selectief verguld met 24-karaats goud
  • Geslagen in de hoogst mogelijke kwaliteit: Proof
  • Diameter van maar liefst 40 mm
  • Geleverd met Certificaat van Eigendom en Echtheid
  • Type: Start van een reeks
  • Beschikbaarheid: Uitverkocht!
Laat mij weten wanneer dit product weer voorradig is.

Deze medaille is een heruitgave. Het origineel is ontworpen door Claudia Momoni. Naast het wapen van San Marino, toont de muntzijde een mozaïek uit het mausoleum van de Romeinse keizerin Galla Placidia. Daarop is Christus afgebeeld als de goede herder, zittend op een steen in een rotsachtig landschap. De staf van de herder is vervangen door een kruis en de kudde schapen (die symbool staat voor de mens) richt zich op het kruis op zoek naar leiding en bescherming. Van deze bijzondere munt zijn slechts 4.550 exemplaren geslagen, in de hoogste kwaliteit: ‘Proof’. Deze heruitgifte in zilver met vergulding in puur goud, beeldt San Marino’s eerste gouden munt op de voorgrond af, met op de achtergrond de bezienswaardigheden van het dwergstaatje.

Laat mij weten wanneer dit product weer voorradig is.
Specificaties
Kwaliteit:
Proof
Metaal:
Zuiver zilver (999/1000)
Vergulding:
Zwaar verguld
Diameter:
40 mm
Voorzijde:
Eerste Slag San Marino en nationale symbolen
Keerzijde:
De EU-landen van Europa

Bespaar € 50 en profiteer van onze speciale Reserveringsservice!

Met uw bestelling van de Eerste Slag Uitgifte ‘San Marino’, verzilvert u een extra voordeel: u maakt gebruik van onze speciale Reserveringsservice, en ontvangt als eerste de andere herdenkingsuitgiften van de reeks ‘Eerste Slag van de Eurolanden’.

U ontvangt voortaan elke maand geheel vrijblijvend een andere herdenkingsuitgifte die ter ere van een Europees land is geslagen, zonder enige aankoopverplichting. U betaalt alleen indien u de medaille wenst te behouden. Als u een medaille niet wenst te houden, neemt u binnen 14 dagen contact op met onze Klantendienst. Zij helpen u uw bestelling veilig en kosteloos terug te sturen.

U verkrijgt hiermee de mogelijkheid een prachtige reeks ‘Eerste Slag van de Eurolanden’ op te bouwen die zijn gelijke niet kent.

Deze extra’s krijgt u gratis bij uw collectie:

  • Certificaat van Echtheid bij iedere levering
  • Certificaat van Eigendom bij uw eerste levering
  • Gratis luxe cassette bij uw vierde herdenkingsuitgifte

100% tevreden of geld terug garantie

Met uw bestelling loopt u geen enkel risico. Uw bestelling wordt u 14 dagen vrijblijvend op proef aangeboden, evenals de andere herdenkingsuitgiften uit deze reeks. Zo kunt u deze medailles met eigen ogen kunt bewonderen. Volledig vrijblijvend en zonder risico.

U geniet van een 100% tevreden of geld terug garantie en u kunt iedere uitgifte altijd binnen de 14 dagen na ontvangst terugsturen. Het Belgische Munthuis betaalt u dan het volledige aankoopbedrag terug. Zonder discussie.

De reeks ‘Eerste Slag van de Eurolanden’

Deel 1, eerbetoon aan de eerste gouden euro van:
België, Monaco, San Marino, Finland, Frankrijk, Slovenië, Griekenland, Spanje, Nederland, Ierland, Italië, Luxemburg, Duitsland, Oostenrijk, Portugal, Malta, Cyprus, Slovakije en Estland.

Deel 2, eerbetoon aan de eerste zilveren euro van:
Vaticaanstad, België, Monaco, San Marino, Finland, Frankrijk, Slovenië, Griekenland, Spanje, Nederland, Ierland, Italië, Luxemburg, Duitsland, Oostenrijk, Portugal, Malta, Cyprus, Slovakije en Estland.

Deel 3, eerbetoon aan de eerste 2 euro van de diverse Eurolanden.
Prijzen van vervolgleveringen zijn € 94,95 (gratis verzending). U krijgt telkens 14 dagen de tijd om een uitgifte te bewonderen en u kunt deze steeds binnen deze termijn kosteloos terugsturen.

Volgorde van uitlevering is afhankelijk van beschikbaarheid.