Bestel nu deze prachtige historische Romeinse munt dan ontvangt u het volgende thuis:

  • Een originele eeuwen oude Romeinse bronzen munt
  • Geslagen onder Keizer Arcadius, de eerste Byzantijnse Keizer
  • Geleverd in een houten presentatie doos, compleet met Certificaat en Storycard
  • Eenmalige levering, geen vervolgleveringen, geen enkele verplichting

Christendom
Het Christendom werd door Constantijn de Grote tot de officiële godsdienst van het machtige Romeinse rijk verheven. Oude Heidense geloofsovertuigingen werden opgenomen in het nieuwe geloof. De verering van plaatselijke Goden en Godinnen ging in gewijzigde vorm door als verering van deze Christelijke Heiligen. En Maria zou uitgroeien tot de Heilige die het meest werd vereerd.

De rol van Keizer Arcadius
De Maria cultus was nog relatief klein toen Arcadius aan het bewind kwam (395 – 408 n. Chr.). Arcadius oudste dochter Pulcheria wijdde zich op jonge leeftijd al aan Maria en inspireerde zo haar vader om een aantal kerken te bouwen die gewijd waren aan de Maagd Maria.

Moeder van God
Hun betrokkenheid veranderde de jonge cultus van de Mariaverering in misschien wel de populairste binnen het Christendom. Maria werd verkondigd als de Moeder van God (niet langer alleen als de moeder van de menselijke Jezus). Arcadius ging veelvuldig in op de verzoeken van zijn dochter en was zodoende van grote invloed op de Maria cultus. Zonder hem zou Maria misschien nooit de Heilige Madonna zijn geworden en zou ze wellicht niet de status hebben gehad die ze nu geniet.

Bestel nu één van slechts enkele beschikbare originele eeuwen oude Romeinse bronzen munten van Arcadius. U betaalt slechts € 79 inclusief verzendkosten voor deze historische munt.

Bestel veilig
Bestel nu de voorraad is beperkt. In het onwaarschijnlijke geval dat deze prachtige munt niet aan uw wensen voldoet geniet u altijd 14-dagen-niet-goed-geld-terug-garantie en retourneren is altijd gratis.

Specificaties
Metaal:
Brons
Jaar van uitgifte:
395-408 AD
Land van uitgifte:
Turkije
Diameter:
11.5-18.5 mm
Gewicht:
0.7 -2.5 gram
Voorzijde:
pearl-diademed, draped, cuirassed bust right
Achterzijde:
emperor standing left, Victory, standing beside him,