Bruegeljaar 2019

Misschien had uw Bomma ook een trommel met een opdruk van de “Boerenbruiloft”? Je ziet ze nog wel eens op vlooienmarkten en in bric-à-brac winkeltjes. Pieter Bruegel, de Belgische meester uit de 16e eeuw is dan ook na al die jaren nog steeds een belangrijk onderdeel van onze cultuur en ons erfgoed. Als absolute fan van zijn werk vind ik het dan ook zeer terecht dat 2019, 450 jaar na zijn dood, officieel is uitgeroepen tot Bruegel jaar en dat wij dit gehele jaar het leven en de tijd van Pieter Bruegel zullen vieren.

Bruegel munt

Een indrukwekkende reeks tentoonstellingen en evenementen door geheel België zal de wereld tonen wat voor een uitzonderlijk kunstenaar hij was en hoe invloedrijk hij was in zijn leven. De Belgische Munt geeft het Bruegeljaar extra glans en eert de schilder met een speciale € 2,- herdenkingsmunt. Deze munt die een zelfportret van de schilder toont voor zijn beroemde schilderij “De toren van Babel” is vanaf maart verkrijgbaar maar nu al te reserveren op onze website. Wanneer u zich registreert voor de reeks €2,- herdenkingsmunten ontvangt u de Bruegel munt automatisch zodra deze beschikbaar is. 

Bruegel bankbiljet 

Het Belgische Munthuis komt daarnaast ook nog met een officieel Bruegel eurobiljet in gelimiteerde oplage. Exclusief verkrijgbaar bij Het Belgische Munthuis. Het biljet wordt gedrukt door de officiële drukker van de euro bankbiljetten en volgens exact dezelfde specificaties. U kunt zich vanaf dit moment registreren voor dit bankbiljet dat eveneens in maart beschikbaar zal komen. 

...

Reserveer hier

...

Waarom registreren?

Door u nu te registreren krijgt u straks als eerste toegang tot de bestelpagina waardoor u het meeste kans maakt om de zo gewilde lage unieke serienummers te bemachtigen. Voor de prijs hoeft u het niet te laten u betaald slechts de verzendkosten a € 4,95. 

Bruegeljaar 2019

Het Belgische Munthuis zal Bruegel in dit aan hem gewijde jaar ook nog op andere wijzen eren. Zo is de Bruegel uitgifte als starter van de collectie “Beroemdheden van de Vaderlandse Geschiedenis” tijdelijk extra voordelig te bestellen en zullen wij diverse blogs wijden aan de kunstenaar en zijn werken.