Verzamelaars beoordelen ons op Google_review_logo met 4.4 / 5 four_and_a_half_star_ranking

Inloggen

Welkom

0800 500 52

Het Belgische Munthuis

Beste klant,

Met pijn in het hart moet ik u via deze weg informeren dat wij helaas genoodzaakt zijn om onze bedrijfsactiviteiten per direct te stoppen.

U zult begrijpen dat het niet eenvoudig is geweest om deze beslissing te nemen. Ons team is altijd toegewijd geweest om u de best mogelijke service te bieden en ook tijdens de sluitingsperiode zullen we uw vragen zo goed en zo snel mogelijk beantwoorden.

We zijn u ongelooflijk dankbaar voor uw vertrouwen en uw klandizie in de voorbije jaren.

En hoewel deze reis voor ons nu eindigt, hebben wij er alle vertrouwen in dat uw passie voor munten en numismatiek u zal blijven boeien. 

Wij wensen u veel succes en vooral veel plezier met uw geweldige hobby.

Met vriendelijke groet,

Het Belgische Munthuis

500 Frank 1980 Nederlandstalig

In 1980 gaf de Nationale Bank van België een hele speciale Belgische Frank uit om de 150ste verjaardag van de onafhankelijkheid van België te vieren. Deze 500 Frank heeft een bijzondere symbolische waarde voor België en is een van de meest bijzondere munten van ons land.

De Belgische onafhankelijkheid

In 1830 verklaarde België zich onafhankelijk van Nederland, waarmee een einde kwam aan de Verenigde Nederlandse Staten. Ons land werd een monarchie onder leiding van koning Leopold I. De Belgische Frank werd onze munt.

De 500 Belgische Frank

In 1980 werd ter ere van de 150ste verjaardag van de Belgische onafhankelijkheid een speciale uitgave van de 500 Belgische Frank gemaakt. Op de zilveren 500 Frank staan de beeltenissen van de vijf Belgische Vorsten die van 1830 tot aan de 150ste verjaardag van de Belgische Onafhankelijkheid in 1980 regeerden. De munt werd in het Frans en het Nederlands geslagen.

Flinke munt

De munt is er een van groot formaat. De 500 Frank heeft een diameter van 37 mm en weegt maar liefst 25 gram zilver. Er werden in totaal 2 miljoen exemplaren van deze speciale munt geslagen, wat betekent dat ze nog steeds relatief zeldzaam zijn. Niet elke Belg kan er een bezitten.

De waarde van de munt

Op dit moment heeft de munt vooral een symbolische waarde. Hoewel de nominale waarde 500 Belgische Frank was bij de uitgave, werd deze in 2002 vervangen door de euro. Hierdoor heeft de munt geen wettelijk betaalmiddel meer. Toch is de munt nog steeds populair onder verzamelaars vanwege zijn historische en symbolische waarde.

Conclusie

De 500 Belgische Frank uit 1980 ter ere van 150 jaar onafhankelijkheid is een bijzondere munt met een rijke geschiedenis. Het ontwerp en de symboliek maken het een interessant stuk voor verzamelaars en geschiedenisliefhebbers. Doordat alle koningen van België op de munt zijn afgebeeld is dit een van de meest bijzondere munten van ons land.  

Skarbnica NaradowaMynthuset SverigeNarodni PokladniceLondon Mint OfficeSamlerhuset NorgeLatvijas Monetu NamsSuomen MonetaEesti Mundiari

Session pixel