Verzamelaars beoordelen ons op Google_review_logo met 4.4 / 5 four_and_a_half_star_ranking

Inloggen

Welkom

0800 500 52

Het Belgische Munthuis

Beste klant,

Met pijn in het hart moet ik u via deze weg informeren dat wij helaas genoodzaakt zijn om onze bedrijfsactiviteiten per direct te stoppen.

U zult begrijpen dat het niet eenvoudig is geweest om deze beslissing te nemen. Ons team is altijd toegewijd geweest om u de best mogelijke service te bieden en ook tijdens de sluitingsperiode zullen we uw vragen zo goed en zo snel mogelijk beantwoorden.

We zijn u ongelooflijk dankbaar voor uw vertrouwen en uw klandizie in de voorbije jaren.

En hoewel deze reis voor ons nu eindigt, hebben wij er alle vertrouwen in dat uw passie voor munten en numismatiek u zal blijven boeien. 

Wij wensen u veel succes en vooral veel plezier met uw geweldige hobby.

Met vriendelijke groet,

Het Belgische Munthuis

Elvis Presley, de Koning van de Rock en Roll

Are You Lonesome Tonight….
Elvis nam dit liefdeslied over een verbroken relatie op in 1960 toen hij terug kwam van zijn militaire dienst. De single met de Jordanaires als achtergrondkoortje sloeg onmiddellijk aan. Hij kwam uit op 1 november 1960 en op 28 november bereikte de schijf de eerste plaats in de Amerikaanse Bilboard Hot 100. De single prijkte zes weken lang op de eerst plaats. Bij ons in Vlaanderen werd het een nummer 1 hit in de BRT Top 30. In de song vraagt de hoofdpersoon zijn geliefde of ze misschien nog naar hem terug wil komen.

Lachversie
Elvis zong dit nummer op een concert in Las Vegas op 26 augustus 1968. Hij zag een man in het publiek die enthousiast met zijn toupet zwaaide. Elvis schoot in de lach. In het lied komt de regel voor: “Do you gaze at your doorstep and picture me there: kijk je naar de jouw voordeur en denk je dat ik daar sta. Elvis improviseerde toen hij die kale meneer zag in plaats van deze regel: “Do you gaze at your bald head and wish you had hair”: kijk je naar jouw kale hoofd en wens (je) dat je haar had. In het lied is ook een stukje gesproken tekst. Elvis moest zo lachen dat het hem niet lukte deze woorden te zeggen. Ondertussen zong het achtergrondkoortje onverstoord zijn ooh-ooh-aahs door, wat hem helemaal de slappe lach bezorgde. Ook deze lach-versie is uitgebracht met succes op single. U kunt het nummer nog altijd op internet beluisteren.

Elvis komeetachtige carrière: beginjaren
1953-1960
Elvis Aaron Presley is geboren op 8 januari 1935 in Tupelo, Mississippi. Hij verhuisde met zijn ouders in 1948 naar Memphis in Tennessee. Hij hoorde daar in de kerk vele gospels. Hij heeft een groot aantal van deze religieuze liederen opgenomen in zijn typische en volslagen eigen stijl. Deze opnamen leverden hem drie Grammy’s op, de belangrijkste muziekprijs in Amerika. Overigens is hij bekroond met praktisch elke muziekprijs die er bestond in Amerika.

Eerste Hits
Elvis maakte zijn eerste opnames voor de Sun Records van Sam Philips. Hij kwam daarna onder de hoede van Colonel Parker, pseudoniem van de Nederlander Dries van Kuijk. Parker bracht hem onder bij de grote platenmaatschappij RCA Records. In 1956 kwam Presleys eerste wereldhit uit: Heartbreak Hotel. Zijn optreden op televisie veroorzaakte door zijn soepele heupbewegingen een schandaal in het preutse Amerika van de vijftiger jaren. Zijn massa’s fans waren er dol op. In 1956 nam hij zijn eerste film op Love me Tender, met het bekende titellied met dezelfde naam.

Latere successen
In 1958 moest de zanger in het Amerikaanse leger. Hij vervulde zijn diensttijd tot 1960 in Duitsland. Hij zwaaide af als sergeant. Na zijn terugkomst veranderde hij zijn stijl naar meer commerciële songs. Hij speelde in de jaren 60 in een groot aantal muziekfilms waarin hij zong. Geen van die films is een meesterwerk. In 1968 begon hij na 10 jaar weer op te treden. Hij deed een aantal heel succesvolle tournees. Ook trad hij jarenlang vele malen op in Las Vegas.

Het einde
Elvis stierf onverwacht aan een hartaanval op 16 augustus 1977. Hij was pas 42 jaar. Hij liet een immense erfenis na aan songs die hij in zijn typische stijl had opgenomen.  Hij kreeg al vroeg de eretitel King of Rock and Roll. Dat is hij voor zijn vele fans nog steeds. Elvis prachtige bronzen stem roept ook tegenwoordig nog grote bewondering op. Vrijwel elke popartiest noemt hem als belangrijke inspiratiebron voor zijn eigen carrière.

Binnenkort komt het Belgische Munthuis in samenwerking met Graceland met een Elvis Presley muntencollectie.

Skarbnica NaradowaMynthuset SverigeNarodni PokladniceLondon Mint OfficeSamlerhuset NorgeLatvijas Monetu NamsSuomen MonetaEesti Mundiari

Session pixel