Verzamelaars beoordelen ons op Google_review_logo met 4.4 / 5 four_and_a_half_star_ranking

Inloggen

Welkom

0800 500 52

Het Belgische Munthuis

Beste klant,

Met pijn in het hart moet ik u via deze weg informeren dat wij helaas genoodzaakt zijn om onze bedrijfsactiviteiten per direct te stoppen.

U zult begrijpen dat het niet eenvoudig is geweest om deze beslissing te nemen. Ons team is altijd toegewijd geweest om u de best mogelijke service te bieden en ook tijdens de sluitingsperiode zullen we uw vragen zo goed en zo snel mogelijk beantwoorden.

We zijn u ongelooflijk dankbaar voor uw vertrouwen en uw klandizie in de voorbije jaren.

En hoewel deze reis voor ons nu eindigt, hebben wij er alle vertrouwen in dat uw passie voor munten en numismatiek u zal blijven boeien. 

Wij wensen u veel succes en vooral veel plezier met uw geweldige hobby.

Met vriendelijke groet,

Het Belgische Munthuis

Humanium, het nieuwe vredesmetaal

Vrijwel elke dag zien we op de tv, of lezen we in de krant of op internet verslagen van gewapende strijd op vele plekken op onze aarde. Eerlijk gezegd, twijfel ik wel eens of dit geweld ooit ophoudt. Ik zou al blij zijn als het wat minder kon worden. Altijd zijn onschuldige mensen het slachtoffer van strijdende partijen. De vredesmissies van de Verenigde Naties en van de NAVO slagen er wel eens in om een soort vrede te bewaren in een conflictgebied. Maar als deze troepen zich terugtrekken, laait het geweld vaak weer op. Het lijkt wel of de kemphanen de door de VN afgedwongen wapenstilstand gebruiken om zich opnieuw te bewapenen, vaak met meer oorlogstuig dan voorheen. Helaas zijn wapens een winstgevende handel. Minder scrupuleuze handelaars zorgen voor een doorlopende levering van illegale wapens. Zij strijken het geld op voor het moordtuig dat ze leveren. Maar ik ben blij dat ik u in deze blog kan berichten over een lichtpuntje, een kans op meer vrede, in sommige strijdperken. Dat is de ontwikkeling van humanium, een echt vredesmetaal. Wat is humanium?

Humanium
Humanium is een metaal dat overblijft als je in beslag genomen illegale wapens smelt. Het is dus geen element of erts dat je in de natuur kunt vinden. Nee, het is door mensen bedacht en gemaakt. Het is een van de meest waardevolle initiatieven tot nu toe van onze 21ste eeuw. Je kunt humanium als basismateriaal gebruiken voor voorwerpen als fietsen, horloges, bestek, pennen en ga zo maar door. De opbrengst van dit vredesmetaal komt gemeenschappen ten goede die veel te lijden hebben of hadden van geweld met illegale wapens waar ook ter wereld. Het is de bedoeling om met deze gelden de vaak vicieuze cirkel van armoede en geweld te doorbreken. Humanium is bedacht en wordt  gerealiseerd door de Zweedse instelling IM Swedish Development Partner.

Unieke partnerschap Samlerhuset en IM Swedish Development Partner
Samlerhuset  is onze Noorse moedermaatschappij. Bij de IM Swedish Development Partner  

staat IM voor de Zweedse woorden Individuell  Mȁnniskohjȁlp, individuele menselijke hulp. Dit partnerschap is een van de grootste samenwerkingen van Samlerhuset in het bestaan van de holding. Ons moederbedrijf en ook wij als Het Belgische Munthuis gaan humanium gebruiken voor munten.

Effect van het gebruiken van humanium voor munten
Om het belang van het gebruik van humanium voor munten duidelijk te maken moeten we ons realiseren dat er ongeveer 6000 geweren omgesmolten moeten worden om 1000 kilo humanium te krijgen. Van die 1000 kg humanium kun je ongeveer 25.000 munten slaan. Dat betekent dat voor iedere humanium-munt vier geweren worden vernietigd, Daarmee redden we met elke humanium-munt mogelijk vier mensenlevens!

De eerste munt van Humanium van de wereld,
Met trots kan ik u meedelen dat Samlerhuset in 2021 de eerste humanium-munt van de wereld gaat slaan. Dat wordt een herdenkingsmunt voor de Britse Prinses Diana, die dit jaar 60 jaar zou zijn geworden. De munt is een halve Kroon van het Britse Overzeese gebied Gibraltar. De keerzijde heeft een portret van de Prinses, met de inscriptie THE PEOPLE’S PRINCESS. Het is een meer dan passend eerbetoon aan de Prinses die het zelfs aandurfde in Angola door een mijnenveld te lopen om aandacht te vragen voor de slachtoffers van landmijnen. Zij streed in woorden en daden voor de wereldvrede!

Verguld met Fairmined goud
De munt is ook nog eens verguld met Fairmined roségoud, afkomstig  uit kleinschalige mijnbouw in ontwikkelingslanden. De nadruk met deze manier van delven ligt op milieubescherming en sociale ontwikkeling. Mijnen met een Fairmined Certificaat krijgen een toeslag voor hun goud. Dat geld bevordert de ontwikkeling van de leefgemeenschappen van de goudzoekers.

Klik hieronder

Humanium, het nieuwe vredesmetaal

Skarbnica NaradowaMynthuset SverigeNarodni PokladniceLondon Mint OfficeSamlerhuset NorgeLatvijas Monetu NamsSuomen MonetaEesti Mundiari

Session pixel