Verzamelaars beoordelen ons op Google_review_logo met 4.4 / 5 four_and_a_half_star_ranking

Inloggen

Welkom

0800 500 52

Het Belgische Munthuis

Beste klant,

Met pijn in het hart moet ik u via deze weg informeren dat wij helaas genoodzaakt zijn om onze bedrijfsactiviteiten per direct te stoppen.

U zult begrijpen dat het niet eenvoudig is geweest om deze beslissing te nemen. Ons team is altijd toegewijd geweest om u de best mogelijke service te bieden en ook tijdens de sluitingsperiode zullen we uw vragen zo goed en zo snel mogelijk beantwoorden.

We zijn u ongelooflijk dankbaar voor uw vertrouwen en uw klandizie in de voorbije jaren.

En hoewel deze reis voor ons nu eindigt, hebben wij er alle vertrouwen in dat uw passie voor munten en numismatiek u zal blijven boeien. 

Wij wensen u veel succes en vooral veel plezier met uw geweldige hobby.

Met vriendelijke groet,

Het Belgische Munthuis

Prinses Diana 60 jaar!

Diana, Prinses van Wales, overleed jong in 1997. De oorzaak van haar vroegtijdige dood, een noodlottig auto-ongeluk in Parijs, is nog steeds een onderwerp van discussie. Diana was pas 36 jaar oud toen ze stierf. In onze herinneringen is ze voor altijd jong en mooi. Ze was een stijlicoon voor velen. Diana was wat de Engelsen ‘An English Rose’, een Engelse roos, noemen. Die erenaam geven de Britten aan een jonge vrouw met een stralend gezond en mooi uiterlijk, allemaal eigenschappen die de prinses in overvloed bezat. Maar ze was veel meer dan een fraaie verschijning. Bij haar zat de schoonheid niet alleen van buiten maar ook van binnen. De inwoners van het Verenigd Koninkrijk en de hele wereld maakten voor het eerst kennis met haar als verloofde van de Engelse kroonprins Charles. Ze heette toen Lady Diana Spencer.

Afkomst en jeugd Prinses Diana
Diana werd op 1 juli 1961 geboren in de hoogadelijke Britse familie Spencer. In 2021 zou ze 60 jaar zijn geworden.  Toen haar grootvader stierf in 1975 werd haar vader de achtste graaf Spencer. Diana werd toen Lady Diana Spencer. In haar tiener jaren ontwikkelde ze zich tot een volleerd pianist. Ook was ze goed in sport. Uit haar kinderjaren kende ze de Koninklijke familie, vooral de Prinsen Andrew en Edward. Ze was kleuterleidster toen ze in 1980 als volwassene werd voorgesteld aan de Britse Kroonprins Charles.  

Huwelijk, kinderen
Charles en Diana verloofden zich in 1981. Ze trouwden op 29 juli van dat jaar in London. Diana zag er oogverblindend uit naast haar 12 jaar oudere bruidegom. Het Britse volk en al snel de hele wereld sloot de jonge kroonprinses in hun hart. In 1982 werd hun oudste zoon William geboren en in 1984 kwam Prins Harry. Het huwelijk hield niet stand. In 1992 ging het paar uit elkaar. In 1996 volgde de definitieve scheiding.

Diana na haar scheiding
Na haar scheiding kreeg Diana de titel Diana, Princes van Wales.  Al tijdens haar huwelijk had ze zich intensief bemoeid met liefdadigheidswerk. Ze toonde een oprechte belangstelling voor mensen die het niet goed hadden. Het Engelse publiek waardeerde haar zeer voor haar maatschappelijke optredens. Dat bleef ook zo na haar scheiding. De Prinses zette zich in voor mensen met Aids. In 1996 werden die vaak nog als paria’s gezien. Ook was ze heel actief in een initiatief om de wereld te verlossen van de talloze landmijnen die overal op de wereld in huidige en voormalige oorlogsgebieden liggen. Ze vroeg en kreeg wereldwijd aandacht voor het onheil dat deze helse machines veroorzaken. Ze heeft maar amper een jaar de tijd gehad voor deze goede doelen. Ze blijft in de herinnering van velen als iemand die haar hoge positie heeft gebruikt om de minderbedeelden en de slachtoffers van ziekte en geweld in de wereld te helpen en te bemoedigen waar ze maar kon.

The People’s Princess
Diana’s begrafenis op 6 september 1997 was een enorme manifestatie van de liefde die het Engelse volk voor haar koesterde. De Britse premier Tony Blair noemde haar in zijn herinneringsrede The People’s Princess, de prinses van het volk. Die eretitel beschrijft precies wie en wat Diana was.

Humanium
Humanium wordt verkregen door het smelten van illegale wapens uit conflictgebieden over de hele wereld. Het wordt gebruikt als grondstof voor voorwerpen van niet-agressieve aard. Samlerhuset, de moedermaatschappij van Het Belgische Munthuis, laat in 2021 zelfs de eerste munten ter wereld slaan van humanium. Ook komen er binnenkort munten uit ter gelegenheid van de 60ste verjaardag van Prinses Diana. Een toepasselijker eerbetoon voor de ‘Prinses van het volk’  is niet te bedenken!

Skarbnica NaradowaMynthuset SverigeNarodni PokladniceLondon Mint OfficeSamlerhuset NorgeLatvijas Monetu NamsSuomen MonetaEesti Mundiari

Session pixel