Verzamelaars beoordelen ons op Google_review_logo met 4.4 / 5 four_and_a_half_star_ranking

Inloggen

Welkom

0800 500 52

Het Belgische Munthuis

Beste klant,

Met pijn in het hart moet ik u via deze weg informeren dat wij helaas genoodzaakt zijn om onze bedrijfsactiviteiten per direct te stoppen.

U zult begrijpen dat het niet eenvoudig is geweest om deze beslissing te nemen. Ons team is altijd toegewijd geweest om u de best mogelijke service te bieden en ook tijdens de sluitingsperiode zullen we uw vragen zo goed en zo snel mogelijk beantwoorden.

We zijn u ongelooflijk dankbaar voor uw vertrouwen en uw klandizie in de voorbije jaren.

En hoewel deze reis voor ons nu eindigt, hebben wij er alle vertrouwen in dat uw passie voor munten en numismatiek u zal blijven boeien. 

Wij wensen u veel succes en vooral veel plezier met uw geweldige hobby.

Met vriendelijke groet,

Het Belgische Munthuis

20 januari 2021: Koningin Mathilde is jarig

Koningin Mathilde is op 20 januari 1973 geboren in Ukkel als jonkvrouw Mathilde Marie Christine Ghislaine d’Udekem d’Acoz. Zij is opgeleid als logopediste. Ze had tot haar huwelijk een eigen logopedie praktijk in Brussel. Ze is de eerste Belgische Koningin die zelfstandig haar brood verdiende voor haar huwelijk. Ze is ook onze eerste Koningin die in ons land geboren en getogen is.

Kroonprinses, Hertogin van Brabant, Gravin
Op 4 december 1999 huwde jonkvrouw Mathilde met onze kroonprins Filip. Door haar huwelijk werd ze kroonprinses van België en Hertogin van Brabant. Haar schoonmoeder Koningin Paola ging haar voor als Kroonprinses tussen 1959 en 1993, toen zij onze zesde Koningin werd. Mathilde werd onze eerste Hertogin-gemalin van Brabant sinds 1934, toen de grootmoeder van haar man, Kroonprinses Astrid, Koningin der Belgen werd. Vanaf 2000 is Mathilde ook gravin, toen koning Albert II aan alle leden van haar Huis d’Udekem d’Acoz de titel graaf of gravin verleende.

Koningin en moeder
In 2001 werd Mathilde voor het eerst moeder toen van Prinses Elisabeth. In 2003 volgde Prins Gabriel, in 2005 Prins Emmanuel en in 2008 Prinses Eléonore. Met de geboorte van Eléonore was het gezin van Filip en Mathilde compleet. In 2013 trad Koning Albert II, schoonvader van Prinses Mathilde, af en haar echtgenoot volgde hem op als onze zevende Koning der Belgen. Mathilde werd onze zevende Koningin-gemalin. Haar oudste dochter Elisabeth werd in 2013 onze kroonprinses en de eerste Hertogin van Brabant in haar eigen recht.

Koningin Mathilde in haar gezin.
De koningin neemt al haar vele en vooral sociale en culturele taken heel serieus. Ze is ook een heel toegewijde moeder voor haar kinderen.  Ze is naar eigen zeggen thuis in de eerste plaats echtgenote en moeder. Ze richt haar vele werkzaamheden als vorstin zo in dat zij thuis is als Gabriël, Emmanuel en Eléonore ’s middags uit school komen. Ze is er dan voor haar gezin. Als de kinderen examens of toetsen hebben, probeert ze nog meer thuis te zijn zodat ze hen kan helpen bij hun voorbereidingen.

Kroonprinses Elisabeth
Oudste dochter, Kroonprinses Elisabeth is sinds haar 18de verjaardag op 25 oktober 2019 officieel volwassen. Ze heeft de twee laatste jaren van haar middelbare schooltijd gevolgd aan het internationale Atlantic college in Wales. In 2020 heeft ze haar schooltijd daar met succes afgesloten.  Sinds 31 augustus 2020 volgt ze een jaar een opleiding aan de Koninklijke Militaire School in Brussel.

Skarbnica NaradowaMynthuset SverigeNarodni PokladniceLondon Mint OfficeSamlerhuset NorgeLatvijas Monetu NamsSuomen MonetaEesti Mundiari

Session pixel