Verzamelaars beoordelen ons op Google_review_logo met 4.4 / 5 four_and_a_half_star_ranking

Inloggen

Welkom

0800 500 52

Het Belgische Munthuis

Beste klant,

Met pijn in het hart moet ik u via deze weg informeren dat wij helaas genoodzaakt zijn om onze bedrijfsactiviteiten per direct te stoppen.

U zult begrijpen dat het niet eenvoudig is geweest om deze beslissing te nemen. Ons team is altijd toegewijd geweest om u de best mogelijke service te bieden en ook tijdens de sluitingsperiode zullen we uw vragen zo goed en zo snel mogelijk beantwoorden.

We zijn u ongelooflijk dankbaar voor uw vertrouwen en uw klandizie in de voorbije jaren.

En hoewel deze reis voor ons nu eindigt, hebben wij er alle vertrouwen in dat uw passie voor munten en numismatiek u zal blijven boeien. 

Wij wensen u veel succes en vooral veel plezier met uw geweldige hobby.

Met vriendelijke groet,

Het Belgische Munthuis

Fairmined goud, een reëel initiatief tot verbetering van mens en milieu

10% van het goud dat jaarlijks op de Goudbeurs in Londen wordt verhandeld wordt gewonnen door zelfstandige goudzoekers. Die hebben vaak grote moeite om een eerlijke prijs voor hun goud te krijgen. Dat dwingt hen om het goud op een goedkope manier te delven. Een manier die het milieu doorgaans erg vervuilt. Bovendien een manier die voor de delvers zelf erg ongezond is. Men schat dat ongeveer 10 tot 15 miljoen mensen onder deze omstandigheden moeten werken.

De Alliance for Responsible Mining (ARM)
In 2014 is de Alliance for Responsible Mining opgericht die ernaar streeft de werkomstandigheden van zelfstandige goudzoekers te verbeteren. De ARM heeft het Fairmined keurmerk voor goud in het leven geroepen. Goud met dit keurmerk is op verantwoorde wijze gewonnen. De delver heeft er een eerlijke prijs voor gekregen. Het Belgische Munthuis staat volledig achter het werk van de ARM.

Wat doen we zelf?
Alles goed en wel, zult u denken, maar wat doen jullie zelf met Fairmined goud? Dat is een volstrekt terechte vraag. Gelukkig kan ik er een positief antwoord op geven. We gebruiken waar het maar mogelijk is Fairmined goud bij de producten die we zelf ontwikkelen.

Fairmined producten, ontwikkeld door Het Belgische Munthuis.
Zo brengen wij voor onze verzamelaars een reeks die de Tweede wereldoorlog als onderwerp heeft. Deze uitgiften hebben we samen met het Bastogne War Museum ontwikkeld. Alle munten van de reeks hebben we laten vergulden met Fairmined goud. Ook eren we onze Belgische Koningen met een set van 7 Fairmined goud vergulde uitgiften. En we promoten Fairmined goud regelmatig door bijzondere munten geslagen in massief Fairmined goud aan te bieden.

Skarbnica NaradowaMynthuset SverigeNarodni PokladniceLondon Mint OfficeSamlerhuset NorgeLatvijas Monetu NamsSuomen MonetaEesti Mundiari

Session pixel