Verzamelaars beoordelen ons op Google_review_logo met 4.4 / 5 four_and_a_half_star_ranking

Inloggen

Welkom

0800 500 52
Uw winkelwagen is leeg
EEN HISTORISCHE KRUGERRAND RELEASE!

Wapenstilstand 2019 is in meerdere opzichten een gedenkwaardige dag gebleken. In het gerenommeerde In Flanders Fields Museum (IFFM) te Ieper vond een absolute numismatische wereldprimeur plaats. 

Onthulling van de Wapenstilstand Krugerrand

In het bijzijn van vertegenwoordigers van de Zuid Afrikaanse Munt werd die dag, ter ere van 100 jaar herdenking van Wapenstilstand, de eerste Wapenstilstand Krugerrand onthuld. De bijzondere editie van de immens populaire gouden Krugerrand werd hiervoor voorzien van een speciaal muntteken. 

Exclusief muntteken 

Een hoorn werd geslagen op de Wapenstilstand Krugerrand. Een subtiele referentie naar de Last Post, het imponerende en ontroerende muziekstuk dat nog dagelijks bij de Menenpoort te Ieper wordt gespeeld om de gevallenen van de Groote Oorlog te herdenken. Wist u trouwens dat de traditie van 2 minuten stilte bij deze ceremonie ontstaan is in Kaapstad, Zuid-Afrika? Eén minuut ter herinnering aan de gevallenen in de Groote Oorlog en één minuut dankbaarheid voor degenen die het hebben overleefd.

De Krugerrand als Museumstuk

De Wapenstilstand Krugerrand is tot stand gekomen uit een exclusieve samenwerking met de Zuid Afrikaanse Munt. Direct na afloop van de ceremonie heeft deze Munt een complete denominatie-set gedoneerd aan het IFFM. De set is vanaf nu te zien in het  IFFM. 

Door de exclusieve samenwerking met de Zuid Afrikaanse Munt is de gouden Wapenstilstand Krugerrand in België alleen bij Het Belgische Munthuis te verkrijgen. 

Doorgaans snel uitverkocht

Krugerrands zijn omwille van hun hoge goudgehalte sinds hun introductie onverminderd populair. Speciale Krugerrands zijn doorgaans heel snel uitverkocht. U kunt deze exclusieve Krugerrand met speciaal muntteken in de denominaties 1/10 Oz en 1/4 Oz nu online bestellen. 

Wapenstilstand 2019 is in meerdere opzichten een gedenkwaardige dag gebleken. In het gerenommeerde In Flanders Fields Museum (IFFM) te Ieper vond een absolute numismatische wereldprimeur plaats.

Uitreiking van de Krugerrand Denominatieset

Skarbnica NaradowaMynthuset SverigeNarodni PokladniceLondon Mint OfficeSamlerhuset NorgeLatvijas Monetu NamsSuomen MonetaEesti Mundiari

Session pixel