Verzamelaars beoordelen ons op Google_review_logo met 4.4 / 5 four_and_a_half_star_ranking

Inloggen

Welkom

0800 500 52
Uw winkelwagen is leeg
De vraag naar goud stijgt
Goud en munten

Laatst lagen vier gouden munten uit opeenvolgende tijden op mijn bureau. Ik bekeek ze als gepassioneerd muntliefhebber. Het viel me op hoe goed ook de oudere munten de tijd hadden doorstaan.  Dat komt ook omdat ze van goud zijn. Dit edelmetaal verliest nooit zijn fraaie voorkomen. 

Goud is schaars

Goud behoudt naast zijn fraaie uiterlijk ook zijn waarde. De vraag ernaar is ook tegenwoordig onveranderd hoog.  Elk jaar wordt over de hele wereld maar ongeveer 3000 ton goud gedolven. Verschillende grote goudmijnen in bijvoorbeeld Zuid-Afrika raken langzaam maar zeker uitgeput. Men verwacht geen grote goudvondsten in de toekomst. 

De vraag naar goud stijgt

Goud is en zal dus schaars blijven is de algemene verwachting. Al het goud dat sinds de vroegste tijden is gewonnen, past in een kubus van 21 meter lang, 21 meter hoog en 21 meter breed. Dat zijn de afmetingen van een klein kantoor in ons land. Men schat dat de jaarlijkse behoefte aan goud twee maal groter is dan wat er uit de aarde wordt gehaald. 

In het grote en dichtbevolkte India is bijvoorbeeld veel goud nodig voor sieraden die tot de bruidsschat behoren van meisjes. Naarmate de economie floreert, groeit ook de behoefte aan goud. China en Rusland bouwen hun goudreserves elk jaar fors uit. De goudprijs zit door al deze factoren flink in de lift. Dat werkt door aan wat gouden munten tegenwoordig op veilingen opbrengen. Wij houden bij Het Belgische Munthuis deze ontwikkelingen scherp voor u in de gaten.

Munten en verzamelaars 

U verzamelt munten omdat ze historisch van belang zijn, omdat hun vormgeving een staaltje is van toegepaste kunst, omdat ze al vele eeuwen lang veel betekenden voor het levensonderhoud van de mens. 

Moderne gouden munten worden vaak verzameld om hun bijzondere ontwerp. Omdat ze herinneren aan belangrijke gebeurtenissen in het land of in de wereld: blijde en ook droevige. Ze hebben vaak een hoog goudgehalte. Soms zijn ze zelfs van puur goud. 

Bonus!

De stijging van de goudprijs heeft voor u als verzamelaar een extra gunstige kant. De toename van de goudprijs is een verborgen bonus voor uw verzameling. Hij geeft uw zorgvuldig verzamelde en gekoesterde gouden munten extra glans. Hun waarde neemt immers toe!

Skarbnica NaradowaMynthuset SverigeNarodni PokladniceLondon Mint OfficeSamlerhuset NorgeLatvijas Monetu NamsSuomen MonetaEesti Mundiari

Session pixel