Verzamelaars beoordelen ons op Google_review_logo met 4.4 / 5 four_and_a_half_star_ranking

Inloggen

Welkom

0800 500 52

Het Belgische Munthuis

Beste klant,

Met pijn in het hart moet ik u via deze weg informeren dat wij helaas genoodzaakt zijn om onze bedrijfsactiviteiten per direct te stoppen.

U zult begrijpen dat het niet eenvoudig is geweest om deze beslissing te nemen. Ons team is altijd toegewijd geweest om u de best mogelijke service te bieden en ook tijdens de sluitingsperiode zullen we uw vragen zo goed en zo snel mogelijk beantwoorden.

We zijn u ongelooflijk dankbaar voor uw vertrouwen en uw klandizie in de voorbije jaren.

En hoewel deze reis voor ons nu eindigt, hebben wij er alle vertrouwen in dat uw passie voor munten en numismatiek u zal blijven boeien. 

Wij wensen u veel succes en vooral veel plezier met uw geweldige hobby.

Met vriendelijke groet,

Het Belgische Munthuis

Dé primeur van 2019: de eerste Italiaanse Soeverein ooit!
Italiaanse Soevereinen? 

Ik was zelf ook verrast door dit nieuws dat als een lopend vuurtje door de muntwereld gaat. Ik kende de Soeverein alleen maar als een Britse gouden munt. Sinds 1817 geslagen met een Britse Vorst op de voorzijde en de beroemde Sint-Joris en de Draak van Benedetto Pistrucci op de keerzijde. Een munt die tot nu toe alleen in het Britse Gemenebest werd geslagen. In Engeland, Australië, Canada, India en Zuid-Afrika.

Een absolute wereldprimeur

Ik kan u geruststellen, al heb ik het hier over een absolute wereldprimeur. ‘Italiaanse Soevereinen” betekent dat de eerbiedwaardige Italiaanse Munt: het “Istituto Poligrafico e Zecca di Stato”, kortweg: Zecca, deze Italiaanse Soevereinen zal slaan. Deze absolute muntprimeur heeft een heel bijzondere reden!

De Zecca eert de familie Pistrucci. 

De Italiaanse Munt eert met deze Soevereinen de familie Pistrucci. Benedetto, geboren in Rome en de legendarische ontwerper van de eerste Soeverein ooit. En Angela als de ontwerpster van de “Hol van de Draak” Soeverein uit 2019. Angela, een rechtstreekse afstammeling van Benedetto, is bovendien opgeleid aan de Zecca. 

Angela is aanwezig bij de eerste slag

De Zecca slaat op donderdag 10 oktober 2019 eenmalig 750 exemplaren van de ‘Angela’-soevereinen. Angela zal daar zelf bij aanwezig zijn! Let wel: dat zijn eenmalig 750 exemplaren voor de hele wereld! De munten tonen hun herkomst door het muntteken R van de Romeinse Munt op de keerzijde. 

Vrijdag 11 oktober 2019: slechts 50 stuks voor heel België

Ik heb heel goed nieuws voor onze verzamelaars. Het Belgische Munthuis heeft 50 stuks van deze unieke ‘Italiaanse’ Soevereinen weten te bemachtigen voor onze klanten. 

Wij hebben vrijdag 11 oktober de hele dag gereserveerd om deze munt bij ons te bestellen.

U kunt ons bellen op telefoonnummer 03/ 303 76 91. Ik raad u aan dat zo snel mogelijk te doen. De 50 beschikbare exemplaren zijn ongetwijfeld zeer snel uitverkocht. 

Eenmalig is eenmalig: Er komt geen tweede editie van deze Italiaanse Soevereinen!

Skarbnica NaradowaMynthuset SverigeNarodni PokladniceLondon Mint OfficeSamlerhuset NorgeLatvijas Monetu NamsSuomen MonetaEesti Mundiari

Session pixel