Verzamelaars beoordelen ons op Google_review_logo met 4.4 / 5 four_and_a_half_star_ranking

Inloggen

Welkom

0800 500 52

Het Belgische Munthuis

Beste klant,

Met pijn in het hart moet ik u via deze weg informeren dat wij helaas genoodzaakt zijn om onze bedrijfsactiviteiten per direct te stoppen.

U zult begrijpen dat het niet eenvoudig is geweest om deze beslissing te nemen. Ons team is altijd toegewijd geweest om u de best mogelijke service te bieden en ook tijdens de sluitingsperiode zullen we uw vragen zo goed en zo snel mogelijk beantwoorden.

We zijn u ongelooflijk dankbaar voor uw vertrouwen en uw klandizie in de voorbije jaren.

En hoewel deze reis voor ons nu eindigt, hebben wij er alle vertrouwen in dat uw passie voor munten en numismatiek u zal blijven boeien. 

Wij wensen u veel succes en vooral veel plezier met uw geweldige hobby.

Met vriendelijke groet,

Het Belgische Munthuis

Een bankbiljet van O euro?

Ja, u leest het goed. Een bankbiljet van 0 euro. Ik was zelf ook verbaasd toen ik voor het eerst een bankbiljet van deze ‘denominatie’ zag. Dat is inmiddels alweer twee jaar geleden. Een collega vroeg me of ik al eens gehoord had van een zero eurobankbiljet en liet me een 0-eurobiljet met het Atomium op de voorzijde zien. Mijn nieuwsgierigheid was gewekt wat zat hier achter?

Wat is een zero eurobiljet?
Ik vond uit dat deze herdenkingsbiljetten al sinds 2015 bestaan. Ze worden zero eurobiljetten genoemd. De ECB, de Europese Centrale Bank, heeft toestemming gegeven om deze herdenkingsbiljetten uit te geven. Ze worden gedrukt bij een drukkerij die ook de gewone Europese bankbiljetten drukt. Hij drukt ze op hetzelfde bankbiljetpapier als waar de reguliere  biljetten worden gedrukt. Bovendien hebben zero eurobiljetten ook alle veiligheidskenmerken en specificaties van de gewone eurobankbiljetten.

Naast het officiele bankbiljetpapier, bevatten ze een echt hologram, een watermerk, een zilverkleurige veiligheidsdraad en een uniek serienummer per bankbiljet. U heeft dus een echt bankbiljet in handen en zo voelt het ook echt. Het enige verschil is dat deze zero eurobiljetten een unieke verzamelaarwaarde hebben. De keerzijde van het biljet is altijd hetzelfde. De denominatie staat in de linkerbovenhoek. De afbeelding op het biljet verenigt in een tekening een aantal Europese iconen zoals de Brandenburger Tor in Berlijn, de Big Ben in Londen, de Eiffeltoren in Parijs, het Colosseum in Rome, de Sagrada Familia in Barcelona, de Mona Lisa en ons eigen Manneken Pis.

Geliefd bij verzamelaars
Vanaf het eerste begin zijn de biljetten zeer populair onder verzamelaars. Je hebt met een dergelijk biljet dan ook echt iets unieks in handen. Alle uiterlijke kenmerken van een eurobiljet maar dan met een bijzondere afbeelding ter ere van een gebouw, tentoonstelling, land of kunstenaar. Het Belgische Munthuis haakt dan ook graag in op deze laatste numismatische trend.

Bankbiljet met Bruegel
Wij bezitten het exclusieve recht voor België op een zero euro herdenkingsbankbiljet voor de 450ste sterfdag van Bruegel. Ik vind het een beeldschone uitgifte. Bruegel staat op de keerzijde voor ‘zijn’ Toren van Babel één van zijn meest bekende en bewonderde schilderijen ter wereld. Ook is er een uitsnede van zijn andere beroemde werk “De Boerenbruiloft” op het biljet verwerkt. Al met al is het een uniek verzamelobject. Het is beschikbaar vanaf half maart. Maar u kunt nu al uw biljet hier reserveren. Wanneer u dit nu doet krijgt u 24 uur eerder dan de rest van België toegang tot het portaal waarop u uw biljet kunt bestellen. Hierdoor heeft u grote kans om de zo gewilde lage unieke serienummers te bemachtigen.

Schrijf u dus nu in het is vrijblijvend.

Skarbnica NaradowaMynthuset SverigeNarodni PokladniceLondon Mint OfficeSamlerhuset NorgeLatvijas Monetu NamsSuomen MonetaEesti Mundiari

Session pixel