Verzamelaars beoordelen ons op Google_review_logo met 4.4 / 5 four_and_a_half_star_ranking

Inloggen

Welkom

0800 500 52

Het Belgische Munthuis

Beste klant,

Met pijn in het hart moet ik u via deze weg informeren dat wij helaas genoodzaakt zijn om onze bedrijfsactiviteiten per direct te stoppen.

U zult begrijpen dat het niet eenvoudig is geweest om deze beslissing te nemen. Ons team is altijd toegewijd geweest om u de best mogelijke service te bieden en ook tijdens de sluitingsperiode zullen we uw vragen zo goed en zo snel mogelijk beantwoorden.

We zijn u ongelooflijk dankbaar voor uw vertrouwen en uw klandizie in de voorbije jaren.

En hoewel deze reis voor ons nu eindigt, hebben wij er alle vertrouwen in dat uw passie voor munten en numismatiek u zal blijven boeien. 

Wij wensen u veel succes en vooral veel plezier met uw geweldige hobby.

Met vriendelijke groet,

Het Belgische Munthuis

De beroemde US State Quarters

Alles aan munten interesseert me. Ik ontdek er steeds weer nieuwe en boeiende aspecten aan. Ze brengen ons terug naar de tijd dat ze ontstonden. Je kunt er aan zien welke stijl in de mode was op het moment dat ze voor het eerst gemunt werden. En heel soms gaat een ontwerp echt jarenlang mee. Onze tweede Koning Leopold II bijvoorbeeld, is in feite maar met één portret op zijn gouden en zilveren munten verschenen in alle 44 jaren die hij over ons land regeerde. En ok de US State quarters uit onderstaande reeks zijn zo’n voorbeeld van een ontwerp (in dit geval het portret van George Washington) dat jarenlang meegaat.

Het Amerikaanse State Quarter programma 1999-2008

De US State Quarter reeks is uitgegeven door de Amerikaanse Munt tussen 1999 en 2008.
Het was één van die initiateven die het hart van een muntliefhebber als ik sneller deed kloppen.
Ik ben er dan ook bijzonder trots op dat wij alle State Quarters voor u in een exclusieve met 24-karaat goud vergulde reeks gaan uitbrengen.

Wat is een State Quarter?

Een Amerikaanse quarter is een munt van 25 dollarcent, een kwart dollar, De State Quarters heten zo omdat de keerzijde van elke munt is gewijd aan één specifieke Staat. Wat ik persoonlijk erg leuk vind, is dat de munten zijn uitgebracht in de volgorde waarop een Staat lid werd van de Verenigde Staten. Delaware opende derhalve het programma als eerste staat van de V.S. in 1787. Jaarlijks bracht de Amerikaanse Munt zo 5 nieuwe State Quarters uit. De laatste (vijftigste!) was in 2008 die van Hawaii.

George Washington op de voorzijde

Alle State Quarters hebben hetzelfde portret van George Washington op de voorzijde. De Amerikaanse medailleur William Cousins ontwierp de voorzijde in 1999. Hij gebruikte het portret dat beeldhouwer en medailleur John Flanagan (1865-1952) in 1932 ontwierp voor de destijds nieuwe Quarters. Cousins verkleinde het portret en zijn verkleinde versie van het Flanagan-ontwerp wordt tot op de dag van vandaag nog gebruik op de Amerikaanse Quarter Dollars.

Met 24 karaat goud omhuld

De originele munten zijn in onze reeks met 24 karaat goud omhuld. Ze hebben daardoor een nog voornamere uitstraling gekregen en komen door de vergulding nog meer tot hun recht. De hele reeks bergt u op in een fraaie muntfolder die u direct bij de eerste levering ontvangt. Elke Quarter wordt daarnaast geleverd met een eigen Certificaat van Echtheid. Op het certificaat treft u interessante informatie over de specifieke Staat, zoals de hoofdstad, het inwoner aantal en een toelichting op de voor die Staat specifieke afbeelding op de keerzijde van de munt.

U maakt met deze reeks als het ware een avontuurlijke reis door de (geschiedenis van) Verenigde Staten. De reeks is daarbij ook nog eens bijzonder gunstig geprijsd en bij de eerste munt van Delaware krijgt u naast de fraaie muntfolder ook nog gratis de munt van de Staat New York cadeau. Om verzendkosten te besparen en zodat u geen 10 jaar hoeft te verzamelen om de collectie compleet te maken, ontvangt u bij de vervolgafleveringen 3 Quarters per levering.

Wanneer u zich heeft ingeschreven voor onze nieuwsbrief ontvangt u op korte termijn de geweldige 1+1 gratis openingsaanbieding. Ik gun u heel veel plezier op deze avontuurlijke reis!

Skarbnica NaradowaMynthuset SverigeNarodni PokladniceLondon Mint OfficeSamlerhuset NorgeLatvijas Monetu NamsSuomen MonetaEesti Mundiari

Session pixel