Verzamelaars beoordelen ons op Google_review_logo met 4.4 / 5 four_and_a_half_star_ranking

Inloggen

Welkom

0800 500 52

Het Belgische Munthuis

Beste klant,

Met pijn in het hart moet ik u via deze weg informeren dat wij helaas genoodzaakt zijn om onze bedrijfsactiviteiten per direct te stoppen.

U zult begrijpen dat het niet eenvoudig is geweest om deze beslissing te nemen. Ons team is altijd toegewijd geweest om u de best mogelijke service te bieden en ook tijdens de sluitingsperiode zullen we uw vragen zo goed en zo snel mogelijk beantwoorden.

We zijn u ongelooflijk dankbaar voor uw vertrouwen en uw klandizie in de voorbije jaren.

En hoewel deze reis voor ons nu eindigt, hebben wij er alle vertrouwen in dat uw passie voor munten en numismatiek u zal blijven boeien. 

Wij wensen u veel succes en vooral veel plezier met uw geweldige hobby.

Met vriendelijke groet,

Het Belgische Munthuis

Nieuwe muntcollecties in 2019

Ook in 2019 willen we u zo goed mogelijk van dienst zijn. Uw verzamelplezier staat daarbij voor ons voorop! Uiteraard blijven we zorgen dat u de munten en medailles die u bij ons bestelt zo snel mogelijk in huis krijgt. Maar wij blijven ook onverminderd geïnteresseerd in de onderwerpen die u graag verzamelt. Ik hoor ook graag waar u specifiek naar opzoek bent maar ook als u suggesties voor mij heeft hoe wij onze dienstverlening verder kunnen verbeteren hoor ik dat graag. U kunt mij voor dit soort suggesties bereiken op m.clement@munthuis.be..

In 2019 zullen wij weer diverse interessante nieuwe herdenkingsmunten en mooie collecties aan u presenteren. Graag licht ik een aantal ervan hieronder toe.

250 jaar Napoleon

15 augustus 2019 is het 250 jaar geleden dat Keizer Napoleon Bonaparte is geboren. Wij gedenken deze grootse veldheer met een bijzondere reeks munten afkomstig van Sint-Helena, zijn verbanningsoord van 1815 tot 1821. Koningin Elizabeth II van Groot-Brittannië prijkt als vorstin van Sint-Helena op de voorzijde van de munten. De keerzijde van de munt toont steeds- in kleur!- belangrijke momenten uit het leven van de illustere keizer. Op één van de munten staat hij bijvoorbeeld als Eerste Consul met de stad Brussel op de achtergrond. Over een Belgische connectie gesproken! De Napoleon collectie zullen wij in het tweede kwartaal aan u presenteren. Natuurlijk bieden wij u in dit herdenkingsjaar ook originele gouden munten van Napoleon uit de jaren 1800-1815.

75 jaar D-Day

Persoonlijk verheug ik me erg op de herdenkingsuitgiften die gewijd zijn aan D-Day. De invasie die 75 jaar geleden het einde van de Tweede Wereldoorlog in gang zette. Wist u bijvoorbeeld dat Belgische piloten in dienst van de Britse RAF destijds hebben meegedaan aan de invasie op D-Day?

100 jaar RAF herdacht met munten collectie

In het tweede kwartaal brengen we een bijzondere collectie munten uit ter ere van die RAF, de Royal Air force, de Britse Koninklijke Luchtmacht. De RAF is opgericht op 1 april 1918. Tijdens de Tweede Wereldoorlog hebben een aantal van onze landgenoten dienst genomen bij de RAF. Deze helden hebben meegevlogen in militaire acties tegen de Duitsers. Er waren destijds zelfs 2 complete squadrons met alleen maar Belgische piloten binnen de RAF. In de collectie besteden wij specifiek aandacht aan de ‘vliegtuigen waarmee onze jongens zijn getraind en de vliegtuigen waarmee ze vlogen tijdens de oorlog. Maar ook belichten we de specifieke levens van een aantal van deze heldhaftige piloten.

Herdenkingsmedaille ter ere van 20-jarig Koninklijk jubileum!

Ik besluit deze verre van complete opsomming met Koninklijk nieuws. Eind dit jaar is ons geliefde vorstenpaar Filip en Mathilde 20 jaar getrouwd. We herdenken dit Koninklijk jubileum met een gepaste zeer gedetailleerde herdenkingsmedaille.

En dit is slechts het tipje van de sluier. U ziet het ook in 2019 is er meer dan voldoende aanleiding om onze website en de nieuwsbrieven goed in de gaten te houden.

Ik wens u veel verzamelplezier!

Skarbnica NaradowaMynthuset SverigeNarodni PokladniceLondon Mint OfficeSamlerhuset NorgeLatvijas Monetu NamsSuomen MonetaEesti Mundiari

Session pixel