Verzamelaars beoordelen ons op Google_review_logo met 4.4 / 5 four_and_a_half_star_ranking

Inloggen

Welkom

0800 500 52

Het Belgische Munthuis

Beste klant,

Met pijn in het hart moet ik u via deze weg informeren dat wij helaas genoodzaakt zijn om onze bedrijfsactiviteiten per direct te stoppen.

U zult begrijpen dat het niet eenvoudig is geweest om deze beslissing te nemen. Ons team is altijd toegewijd geweest om u de best mogelijke service te bieden en ook tijdens de sluitingsperiode zullen we uw vragen zo goed en zo snel mogelijk beantwoorden.

We zijn u ongelooflijk dankbaar voor uw vertrouwen en uw klandizie in de voorbije jaren.

En hoewel deze reis voor ons nu eindigt, hebben wij er alle vertrouwen in dat uw passie voor munten en numismatiek u zal blijven boeien. 

Wij wensen u veel succes en vooral veel plezier met uw geweldige hobby.

Met vriendelijke groet,

Het Belgische Munthuis

Het Belgische Munthuis in 2018

Het is wel, zoals mijn jonge collega’s zeggen, ‘een dingetje’ als je moet spreken over wat jouw firma zoal gepresteerd heeft het afgelopen jaar. Ik heb geen last van valse bescheidenheid. Maar mij is altijd voorgehouden dat je niet te veel jouw eigen roem mag zingen. Gelukkig leven we in tijden waarin je er wel rond voor uit mag komen dat het bedrijf waar je voor werkt goede dingen heeft gedaan.

Internationale contacten

Ik durf met een gerust hart te zeggen dat Het Belgische Munthuis in 2018 zijn uiterste best heeft gedaan om u interessante en mooie munten en medailles aan te bieden. Daarvoor hebben wij ook over onze grenzen gekeken. Ik heb met een aantal collega’s belangrijke muntbeurzen bezocht in Europa en Amerika. Dat zijn de plaatsen waar alle belangrijke Munthuizen en munthandelaars naartoe komen. In mijn vak zijn deze internationale contacten van groot belang. Zo blijven we op de hoogte van wat er speelt in de muntenwereld. We kunnen dankzij deze contacten ook vaak aan heel bijzondere uitgiften voor u komen. Het Belgische Munthuis vindt het uitermate belangrijk om u te laten profiteren van de nieuwste ontwikkelingen.

De Groote Oorlog

Dit jaar hebben wij herdacht dat 100 jaar geleden de Groote Oorlog ten einde kwam. Op 11 november 1918 maakte de wapenstilstand tussen Duitsland en de geallieerden eindelijk een einde aan deze gruwelijke oorlog. Ik ben er enorm trots op dat wij hebben kunnen samenwerken met het In Flanders Fields Museum in Ieper. Het museum heeft zijn goedkeuring gehecht aan de bijzondere reeks munten die we hebben gepresenteerd over de Groote Oorlog. Deze reeks bevat een aantal diep menselijke momenten uit deze oorlog. De munt over het Kerstbestand aan het Westelijk front van 1914 is daar een voorbeeld van.

De treurende soldaat

U hebt massaal gereageerd op onze gratis Herdenkingsmunt voor de Eerste Wereldoorlog die onderdeel uitmaakt van de reeks munten uitgegeven in samenwerking met het In Flanders Fields Museum. Ik weet zeker dat deze ‘Treurende Soldaat’ een bijzondere plaats heeft gekregen in uw muntverzameling. Mag ik trots zijn op deze munt en op de grote verspreiding ervan? Meer dan 75.000 verzamelaars wereldwijd hebben deze in hun bezit!

Onze collecties

We hebben dit jaar naast de In Flanders Fields reeks ook nog andere nieuwe reeksen geïntroduceerd, zoals de ‘7 Meest iconische Zilveren munten van de Wereld’ en de ‘In Gold we Trust’ goudbaartjes collectie. Ook is onze collectie De Gouden Eeuw verder ontwikkeld. De reeks vertegenwoordigt alle belangrijke gouden munten uit de 19de eeuw.

Historische munten

Dit jaar hebben we ook diverse historische munten kunnen bemachtigen voor onze klanten. Deze munten met een geschiedenis hadden altijd al onze aandacht en dit jaar hebben we daar extra veel voor u aan kunnen doen. Persoonlijk vind ik deze ‘oude’ munten fascinerend. We hebben enkele heel bijzondere munten gevonden. Ik noem bijvoorbeeld een gouden Amerikaanse Double Eagle uit 1907 met hoog reliëf. Deze iconische munt stamt uit de eerste en enige slag uit 1907.

Ik wil u op het einde van het jaar niet vermoeien met een uitputtend verslag van onze vele activiteiten. Wel wil ik u graag bedanken. Ik dank u uit de grond van mijn hart voor uw belangstelling en vooral voor het vertrouwen dat u Het Belgische Munthuis geschonken hebt in 2018. Dat is een grote stimulans voor al mijn collega’s en voor mij persoonlijk om u ook in 2019 van dienst te zijn. Munten en medailles horen tot de mooiste voorwerpen die een mens kan verzamelen!

Namens al mijn collega’s wens ik u een heel goed en voorspoedig 2019!

Skarbnica NaradowaMynthuset SverigeNarodni PokladniceLondon Mint OfficeSamlerhuset NorgeLatvijas Monetu NamsSuomen MonetaEesti Mundiari

Session pixel