Verzamelaars beoordelen ons op Google_review_logo met 4.4 / 5 four_and_a_half_star_ranking

Inloggen

Welkom

0800 500 52

Het Belgische Munthuis

Beste klant,

Met pijn in het hart moet ik u via deze weg informeren dat wij helaas genoodzaakt zijn om onze bedrijfsactiviteiten per direct te stoppen.

U zult begrijpen dat het niet eenvoudig is geweest om deze beslissing te nemen. Ons team is altijd toegewijd geweest om u de best mogelijke service te bieden en ook tijdens de sluitingsperiode zullen we uw vragen zo goed en zo snel mogelijk beantwoorden.

We zijn u ongelooflijk dankbaar voor uw vertrouwen en uw klandizie in de voorbije jaren.

En hoewel deze reis voor ons nu eindigt, hebben wij er alle vertrouwen in dat uw passie voor munten en numismatiek u zal blijven boeien. 

Wij wensen u veel succes en vooral veel plezier met uw geweldige hobby.

Met vriendelijke groet,

Het Belgische Munthuis

De World’s Fair of Money 2018 in Philadelphia

Het Belgische Munthuis zoekt steeds naar interessante munten voor u, onze verzamelaars. Dat
kunnen nieuwe munten zijn, maar ook oude, of beter gezegd historische munten. Ik onderhoud daarvoor vele contacten met Munthuizen en munthandelaren over de hele wereld. Veel overleg en handel gebeurt tegenwoordig online. Sinds het ontstaan van het internet is de handel in munten werkelijk internationaal geworden.

Persoonlijk contact blijft belangrijk
Mensen die wat somberder van aanleg zijn dan ik voorspelden in het begin van de internet-tijd dat er een einde zou komen aan persoonlijke contacten. Mijn ervaring is dat niets minder waar is. Het is nog steeds van het grootste belang dat je de belangrijke mensen in onze bedrijfstak in levende lijve ontmoet. Je hoort van hen vaak al lang van tevoren belangrijk nieuws over komende munten en uitgiften. Munthuizen vertellen je hun plannen voor nieuwe munten. In februari van dit jaar trof ik deze mensen in Berlijn bij de jaarlijkse Berlin World Money Fair. In augustus was ik in Philadelphia voor de muntbeurs van de ANA.

De 127ste ANA World’s Fair of Money: 14-18 Augustus 2018
ANA staat voor American Numismatic Association, opgericht in 1891. De organisatie heeft geen winstoogmerk. Het is de grootste, belangrijkste en meest toonaangevende instelling voor kennis over munten en medailles. Ze organiseert al sinds 1908 een beurs voor muntverzamelaars en liefhebbers, de ‘World’s Fair of Money’, in 2018 voor de 127ste keer! Tegenwoordig is dat een heel groot evenement. Tijdens de beurs zijn er veilingen van munten. Er zijn tentoonstellingen. Ook is er een programma voor jongeren. Op de beursvloer zijn talloze stands van munthandels en munthuizen. Je hebt een ongelooflijke keus aan munten en uitgiften.

De gouden 20 dollar 1907, ontworpen door Augustus St. Gaudens
Dit jaar heb ik op de beurs 2 belangrijke historische munten kunnen kopen: 2 exemplaren van de gouden 20 dollar, de Double Gold Eagle, uit 1907. Eén in hoog reliëf geslagen en één in Regular Strike. De fameuze Amerikaanse beeldhouwer Augustus St. Gaudens ontwierp deze munt op verzoek van zijn persoonlijke vriend President Theodore ‘Teddy’ Roosevelt. Roosevelt suggereerde dat de munt een hoog reliëf moest hebben en een hoge rand.          
St. Gaudens was het daarmee eens. Het bleek echter dat zijn hoog reliëf dollar heel moeilijk te slaan was. Op aandringen van Roosevelt zijn toch in 1907, 11.000 exemplaren van deze hoog reliëf Double Eagle geslagen. 1907 staat op de voorzijde in Romeinse cijfers als MCMVII. Op verzoek van Teddy Roosevelt ontbreekt het motto IN GOD WE TRUST. Na deze slag heeft de hoofdgraveur van de Amerikaanse Munt, Charles E. Barber, reliëf en rand van de munt verlaagd. Hij heeft ook op verzoek van het Congres IN GOD WE TRUST op de keerzijde gezet. De gouden Double Eagle bleef in deze aangepaste vorm in productie tot 1933.

Eén van de exemplaren die ik heb kunnen kopen is van de 11.000 slag; de in hoog reliëf geslagen Double Eagle. Deze munt is vrijwel meteen na mijn terugkomst uit Philadelphia verkocht. De andere 1907 Double Eagle in Regular Strike zonder motto IN GOD WE TRUST is nog beschikbaar als u een heel bijzondere en bijzonder belangrijke munt wilt toevoegen aan uw verzameling! Daarvoor kunt u contact opnemen met één van onze Persoonlijke Klantadviseurs op 0800 / 500 52 (gratis).

Skarbnica NaradowaMynthuset SverigeNarodni PokladniceLondon Mint OfficeSamlerhuset NorgeLatvijas Monetu NamsSuomen MonetaEesti Mundiari

Session pixel