Verzamelaars beoordelen ons op Google_review_logo met 4.4 / 5 four_and_a_half_star_ranking

Inloggen

Welkom

0800 500 52

Het Belgische Munthuis

Beste klant,

Met pijn in het hart moet ik u via deze weg informeren dat wij helaas genoodzaakt zijn om onze bedrijfsactiviteiten per direct te stoppen.

U zult begrijpen dat het niet eenvoudig is geweest om deze beslissing te nemen. Ons team is altijd toegewijd geweest om u de best mogelijke service te bieden en ook tijdens de sluitingsperiode zullen we uw vragen zo goed en zo snel mogelijk beantwoorden.

We zijn u ongelooflijk dankbaar voor uw vertrouwen en uw klandizie in de voorbije jaren.

En hoewel deze reis voor ons nu eindigt, hebben wij er alle vertrouwen in dat uw passie voor munten en numismatiek u zal blijven boeien. 

Wij wensen u veel succes en vooral veel plezier met uw geweldige hobby.

Met vriendelijke groet,

Het Belgische Munthuis

‘Vergeten’ gouden roebels

U mag gerust weten dat ik geniet van mijn vak en een groot liefhebber ben van munten en medailles. Ik ben altijd benieuwd naar de verhalen en bijzonderheden die eraan vastzitten. Elke munt en medaille heeft meerdere eigen en interessante verhalen. Die gaan over hun ontstaan, over het metaal waar ze van gemaakt zijn, over de afbeelding die er op staat of over het bijzondere tijdstip waarop ze zijn geslagen. Soms krijg je munten aangeboden die naast deze verhalen nog een extra verhaal vertellen.

World Money Fair, Berlijn

Dat overkwam me begin februari op de World Money Fair - de ‘Wereld Geld Beurs’ -  2018 in Berlijn. Op deze beurs bieden vooraanstaande buitenlandse munthandelaren vaak prachtige munten en medailles aan. Daar zijn weleens heel bijzondere stukken onder.
 

Bijzondere gouden roebels

Dit jaar had een zeer gerespecteerd bedrijf een partij van 105 gouden 5 roebelstukken van de laatste Tsaar van Rusland, Nicolaas II. Deze gouden roebels zijn geslagen van 1897 tot 1911. Meer dan 100 jaar geleden rolde de laatste gouden 5-roebel uit de muntpers in St. Petersburg.

Een van de mooiste munten van de 19de eeuw: de gouden roebels van Nicolaas II

De gouden roebels van Nicolaas II zijn buitengewoon fraai vormgegeven. Het nobele hoofd van de Tsaar kijkt naar links. De treffende gelijkenis met zijn neef van moederszijde, Koning George V van Engeland, springt meteen in het oog. Deze roebels stammen uit een tijd dat Rusland veel goud bezat, in munten maar ook als delfstof.

100 jaar oud en van superieure kwaliteit!

Je zag aan de gouden ‘Berlijn’ Roebels dat ze ondanks hun hoge leeftijd Fleur de Coin (FDC) waren. Die aanduiding geven wij muntmensen aan een oudere munt die van onberispelijke kwaliteit is. Ik sprak er mijn verbazing over uit dat deze roebels van zulke topkwaliteit waren. Toen vertelde mijn relatie het bijzondere verhaal van deze roebels.

Veilig bewaard

Ze zijn kortgeleden te voorschijn gekomen uit een kluis in Zwitserland. Daar zijn ze vermoedelijk door een rijke familie in opgeslagen als geldbelegging. Ze zijn heel lang in die kluis bewaard, dat is zeker. Zeker is ook, gezien hun FDC-kwaliteit, dat ze nooit in het circulatieverkeer zijn geweest. Ze zijn vers van de pers in een kluis gestopt.

U begrijpt dat ik, toen ik deze munten zag, niet lang over aanschaf hoefde te denken. 20 stuks wist ik van deze roebels-met-een-speciaal-verhaal voor onze klanten te veroveren. Voor mij als muntenman kan met deze aankoop het jaar 2018 niet meer stuk!

Skarbnica NaradowaMynthuset SverigeNarodni PokladniceLondon Mint OfficeSamlerhuset NorgeLatvijas Monetu NamsSuomen MonetaEesti Mundiari

Session pixel