Verzamelaars beoordelen ons op Google_review_logo met 4.4 / 5 four_and_a_half_star_ranking

Inloggen

Welkom

0800 500 52

Het Belgische Munthuis

Beste klant,

Met pijn in het hart moet ik u via deze weg informeren dat wij helaas genoodzaakt zijn om onze bedrijfsactiviteiten per direct te stoppen.

U zult begrijpen dat het niet eenvoudig is geweest om deze beslissing te nemen. Ons team is altijd toegewijd geweest om u de best mogelijke service te bieden en ook tijdens de sluitingsperiode zullen we uw vragen zo goed en zo snel mogelijk beantwoorden.

We zijn u ongelooflijk dankbaar voor uw vertrouwen en uw klandizie in de voorbije jaren.

En hoewel deze reis voor ons nu eindigt, hebben wij er alle vertrouwen in dat uw passie voor munten en numismatiek u zal blijven boeien. 

Wij wensen u veel succes en vooral veel plezier met uw geweldige hobby.

Met vriendelijke groet,

Het Belgische Munthuis

Berlijn in de ban van de World Money Fair

Elk jaar is het begin februari groot feest voor muntliefhebbers. De World Money Fair in Berlijn presenteert dan 3 dagen lang alles wat belangrijk is of wordt in de muntwereld. Deze ‘Wereld Geld Beurs’ trekt bedrijven die te maken hebben met munten en medailles. Die komen van over de hele wereld. Ook vele muntverzamelaars en muntliefhebbers bezoeken de beurs.

‘Berlijn’ is een begrip in de muntwereld. Ik ga al jaren met een aantal collega’s van Het Belgische Munthuis naar de World Money Fair. Ook dit jaar was ik er. Ik ontmoet er muntdeskundigen, collega’s en handelaren. Ook spreek ik met vertegenwoordigers van munthuizen en -bedrijven. Ik hoor veel en belangrijk nieuws over munten en medailles.

Geweldige en inspirerende sfeer

Elk jaar opnieuw geniet ik van de beurs. Er heerst altijd een opgewekte stemming. Verzamelaars zijn blij als ze eindelijk de munt vinden die ze al jaren zoeken voor hun verzameling. Beroemde en belangrijke Munthuizen van over de hele wereld presenteren hun interessantste munten in chique stands. Kleine munthandelaren hebben soms een verrassende ‘neus’ voor heel bijzondere munten en uitgiften.

Onze stand

Ons Noors moederbedrijf SamlerHuset had een eigen stand op de Beurs. Wij en onze zusterbedrijven uit heel Europa lieten er onze beste en mooiste munten en uitgiften zien.

Munten die licht geven en een zilveren kilomunt over een Noorse verzetsdaad uit WOII

Ons Engelse zusterbedrijf had zelfs de allereerste lichtgevende munten! Er was er een van Captain America, de bekende stripfiguur en filmheld. Ook een munt met Spiderman gaf licht. Als je op de keerzijde van deze munten drukt, gaan op de voorzijde allerlei lichtjes branden.

De Noren hadden zelfs een munt van een hele kilo zilver. Hij gaat over een Noorse verzetsdaad in de Tweede Wereldoorlog. Het Noorse Verzet liet toen een schip zinken dat zwaar water aan boord had. Deze vloeistof hadden de Duitsers in de oorlog nodig om een atoombom te kunnen maken.

De medaille van de Nobelprijs voor de Vrede
Onze stand op de beurs had ook een prachtige replica van de medaille voor de prijswinnaar van de Nobelprijs voor de Vrede. Die trok veel belangstelling. De Noorse Koninklijke Munt slaat elk jaar deze medaille. Samlerhuset is voor de helft eigenaar van de Noorse Koninklijke Munt.

Fairmined goud
De medaille voor de Nobelprijs voor de Vrede is van fairmined goud. Dat is goud dat een keurmerk draagt voor verantwoorde, artisanale goudwinning.

Aandacht voor 1918, het laatste oorlogsjaar van de Groote Oorlog
We hebben in Berlijn goede ideeën opgedaan voor munten en medailles over het einde van de Groote Oorlog. In 2018 is het 100 jaar geleden dat de Eerste Wereldoorlog eindigde. We besteden dit jaar heel veel aandacht aan belangrijke gebeurtenissen in dit laatste jaar van de oorlog. Er zijn toen helaas nog heel veel mensen gesneuveld. Pas op 11 november 1918 werd de definitieve wapenstilstand getekend.

De World Money Fair 2018 in Berlijn heeft mijn collega’s en mijzelf weer helemaal op de hoogte gebracht van wat er in de muntwereld omgaat. Die nieuwe kennis zullen we enthousiast voor u inzetten bij onze munten en uitgiften voor het jaar 2018!

Skarbnica NaradowaMynthuset SverigeNarodni PokladniceLondon Mint OfficeSamlerhuset NorgeLatvijas Monetu NamsSuomen MonetaEesti Mundiari

Session pixel