Verzamelaars beoordelen ons op Google_review_logo met 4.4 / 5 four_and_a_half_star_ranking

Inloggen

Welkom

0800 500 52

Het Belgische Munthuis

Beste klant,

Met pijn in het hart moet ik u via deze weg informeren dat wij helaas genoodzaakt zijn om onze bedrijfsactiviteiten per direct te stoppen.

U zult begrijpen dat het niet eenvoudig is geweest om deze beslissing te nemen. Ons team is altijd toegewijd geweest om u de best mogelijke service te bieden en ook tijdens de sluitingsperiode zullen we uw vragen zo goed en zo snel mogelijk beantwoorden.

We zijn u ongelooflijk dankbaar voor uw vertrouwen en uw klandizie in de voorbije jaren.

En hoewel deze reis voor ons nu eindigt, hebben wij er alle vertrouwen in dat uw passie voor munten en numismatiek u zal blijven boeien. 

Wij wensen u veel succes en vooral veel plezier met uw geweldige hobby.

Met vriendelijke groet,

Het Belgische Munthuis

De 5 meest bijzondere gebeurtenissen van 2017 volgens directeur Maarten Clement

2017 was weer een bewogen jaar voor verzamelaars. We zagen veel prachtige eerbetonen en veel gedenkwaardige herdenkingen. Het was een jaar waarin de enige Belgische Munt haar deuren sloot. Maar ook een jaar waar we veel prachtige nieuwe munten zagen verschijnen, en veel heruitgiftes van iconen mochten verwelkomen. Om terug te blikken op dit turbulente jaar bespreek ik de 5 meest bijzondere gebeurtenissen in de wereld van de verzamelaar van 2017.

Het sluiten van de Koninklijke Munt van België

Het was nieuws dat ons flink schokte. De Koninklijke Munt van België, het enige munthuis van ons land, ging er mee stoppen. Het was een traditie die sinds het begin van het Koninkrijk België in stand gehouden werd; een munthuis in Brussel.

Dit maakt de laatste munten die er zijn geslagen extra bijzonder. Haar laatste wapenfeit had dan ook niet toepasselijker kunnen zijn: het eerbetoon aan de Belgische stripheld Guust Flater is wat ons betreft een must-have voor de Belgische verzamelaar.

De introductie van Belgische btw-vrije goudbaren

Dit jaar zag de introductie van de allereerste Belgische btw-vrije goudbaren ter ere van het Belgisch Patrimonium. Fantastisch om te zien dat België wordt geëerd in glimmend goud! En dat vond u ook: de eerste uitgifte met Manneken Pis was binnen korte tijd uitverkocht.

Nu is er een nieuwe btw-vrije goudbaar verkrijgbaar, waarop de Eerste Wereldoorlog wordt herdacht. Bent u er snel genoeg bij voordat deze ook uitverkoopt?

Herdenking 100 jaar Eerste Wereldoorlog 1917

Nu we het hebben over de Eerste Wereldoorlog; van 2014 tot 2018 herdenken we deze verschrikkelijke zwarte pagina in onze geschiedenis. Dit jaar werd vooral de bloederige Derde Slag om Ieper herdacht. De slag kostte 500.000 soldaten het leven.

Het was een veldslag die definitief een einde maakte aan romantische opvattingen over oorlog. 100 jaar geleden stonden wij met de Britten schouder aan schouder in de loopgraven. Zij brachten, samen met hun Belgische broeders, het ultieme offer voor onze vrijheid. Opdat we dit nooit vergeten verscheen deze bijzondere 1 Crown munt.

De 50e verjaardag van de Krugerrand

De vader der investeringsmunten, de Krugerrand, werd dit jaar 50. Deze beroemdheid is voor velen de meest herkenbare en iconische gouden munt ooit. Deze markante gebeurtenis werd dan ook uitbundig gevierd met een aantal speciale heruitgaves van deze munt. Een genot voor elke verzamelaar!

Wij hebben nog enkele exemplaren van de speciale jubileum editie van 1/50e ounce beschikbaar. Weet u er eentje te bemachtigen?

200 jaar moderne Gouden Dukaat 

Nog een bijzondere verjaardag. De moderne Gouden Dukaat, tussen 1815en 1830 nog geslagen in Brussel, werd dit jaar 200. In de hoogtijdagen van het Verenigde Koninkrijk der Nederlanden was de Dukaat de absolute wereldmunt. In elke uithoek van de wereld kon je met deze munt betalen.

Het eerbetoon aan deze bijzondere munt vind ik dan ook onmisbaar in mijn verzameling. De 200-jaar jubileum editie van de gouden Dukaat is nog steeds te verkrijgen.

Skarbnica NaradowaMynthuset SverigeNarodni PokladniceLondon Mint OfficeSamlerhuset NorgeLatvijas Monetu NamsSuomen MonetaEesti Mundiari

Session pixel