Verzamelaars beoordelen ons op Google_review_logo met 4.4 / 5 four_and_a_half_star_ranking

Inloggen

Welkom

0800 500 52

Het Belgische Munthuis

Beste klant,

Met pijn in het hart moet ik u via deze weg informeren dat wij helaas genoodzaakt zijn om onze bedrijfsactiviteiten per direct te stoppen.

U zult begrijpen dat het niet eenvoudig is geweest om deze beslissing te nemen. Ons team is altijd toegewijd geweest om u de best mogelijke service te bieden en ook tijdens de sluitingsperiode zullen we uw vragen zo goed en zo snel mogelijk beantwoorden.

We zijn u ongelooflijk dankbaar voor uw vertrouwen en uw klandizie in de voorbije jaren.

En hoewel deze reis voor ons nu eindigt, hebben wij er alle vertrouwen in dat uw passie voor munten en numismatiek u zal blijven boeien. 

Wij wensen u veel succes en vooral veel plezier met uw geweldige hobby.

Met vriendelijke groet,

Het Belgische Munthuis

De boodschap is simpel: je zilver, of je leven.

Het is 1930, de wereld zit in een diepe economische crisis. Er is een tekort aan harde valuta’s, en het bezit van edelmetaal is belangrijker dan ooit. Ook de Centrale bank van de Sovjet-Unie heeft een tekort aan zilver. De inflatie schiet omhoog.


De boodschap van Jozef Stalin aan zijn bevolking is simpel: je zilver, of je leven.

Alle zilveren circulatiemunten moeten ingeleverd worden bij de bank, en omgewisseld worden voor munten van onedel metaal. De inwoners van de Sovjet-Unie hadden maar weinig bezitting van waarde, en hielden dus massaal vast aan hun zilver. De maatregel van Stalin had totaal geen effect.

Uit frustratie instrueert Stalin zijn handlangers per brief terug te grijpen op zijn klassieke oplossing: het zuiveren van zijn bevolking. Dit keer wordt het personeel van het Ministerie en de Centrale bank getroffen: Stalin geeft de opdracht om ten minste 36 medewerkers te vermoorden.

De inwoners van de Sovjet-Unie riskeerden daadwerkelijk hun leven voor deze zilveren munten. 

Nu, 25 jaar na de val van het IJzeren Gordijn, kunt u in het bezit komen van de volledige set zilveren
circulatiemunten. De munten waarvoor Stalin over lijken ging.

Deze 4 munten met een nominale waarde variërend van 10 tot 20 Kopek zijn bovendien de allerlaatste zilveren munten van de Sovjet-Unie ooit.

Skarbnica NaradowaMynthuset SverigeNarodni PokladniceLondon Mint OfficeSamlerhuset NorgeLatvijas Monetu NamsSuomen MonetaEesti Mundiari

Session pixel