Verzamelaars beoordelen ons op Google_review_logo met 4.4 / 5 four_and_a_half_star_ranking

Inloggen

Welkom

0800 500 52

Het Belgische Munthuis

Beste klant,

Met pijn in het hart moet ik u via deze weg informeren dat wij helaas genoodzaakt zijn om onze bedrijfsactiviteiten per direct te stoppen.

U zult begrijpen dat het niet eenvoudig is geweest om deze beslissing te nemen. Ons team is altijd toegewijd geweest om u de best mogelijke service te bieden en ook tijdens de sluitingsperiode zullen we uw vragen zo goed en zo snel mogelijk beantwoorden.

We zijn u ongelooflijk dankbaar voor uw vertrouwen en uw klandizie in de voorbije jaren.

En hoewel deze reis voor ons nu eindigt, hebben wij er alle vertrouwen in dat uw passie voor munten en numismatiek u zal blijven boeien. 

Wij wensen u veel succes en vooral veel plezier met uw geweldige hobby.

Met vriendelijke groet,

Het Belgische Munthuis

De Amerikaanse Indian Head Cent

De “Indian Head Cent serie” heeft misschien wel de meest geliefde én gehate denominatie ter wereld: de 1 cent. Deze munten werden geproduceerd tussen 1859 en 1909 en speelden een belangrijke rol in de Amerikaanse economie. De meest bekende uitgifte is die van 1877. Dit jaartal wordt gezien als de key-date van deze muntserie. Andere uitgiften zijn een stuk minder bekend, maar soms minstens nét zo lastig te vinden. In goede kwaliteit blijkt dit een lastige opgave. Wij bekijken de uitgiften waarvan u voor $100 Dollar (87 euro) een goede kwaliteit munt kunt vinden: 

1859 – Het eerste jaar is altijd enorm gewild. Gelukkig was de oplage van de Indian Head cent dat jaar meer dan 6 miljoen. Met goed zoeken zou de kwaliteit ‘zeer goed’ haalbaar moeten zijn. 

1864 – Brons: In dit jaartal werd de compositie van deze munt veranderd van koper-nikkel naar brons. Dit jaartal is door de hoge oplage van 39 miljoen exemplaren relatief gemakkelijk te verkrijgen. 

1876: Dit jaar is een semi key-date. Het is een zeldzaam jaar, met een oplage van minder dan 8.000.000. Deze munten zijn niet gemakkelijk te vinden, maar u krijgt veel waar voor uw geld. 

1908-S: De 1908-S is het eerste voorbeeld van een 1 Cent geslagen in San Francisco. Voor $100 is het vinden van een munt in Zeer Fraai kwaliteit geen lastige opgave.

Uncirculated Munten: Wij verzamelaars kunnen het eens zijn over het volgende: het vasthouden van een klassieke Uncirculated munt zoals de Indian Head Cent heeft iets magisch. Gelukkig zijn er een ruim aantal beschikbaar, vooral van de uitgiften in de 20ste eeuw. 

Succes!

Skarbnica NaradowaMynthuset SverigeNarodni PokladniceLondon Mint OfficeSamlerhuset NorgeLatvijas Monetu NamsSuomen MonetaEesti Mundiari

Session pixel